Ral·li/Dakar.- Els organitzadors confirmen la suspensió del Lisboa-Dakar per falta de seguretat

Actualizado: viernes, 4 enero 2008 14:22

LISBOA, 4 de gener (EUROPA PRESS)

Amaury Sport Organisation (ASO), l'organitzadora del Ral·li Lisboa-Dakar, ha confirmat hui la suspensió de la prova, a causa de la falta de seguretat que hi ha actualment a Mauritània per l'amenaça terrorista d'Al-Qaida.

"Els organitzadors del Dakar han pres la decisió d'anul·lar l'edició del ral·li després dels intercanvis de notícies amb el govern francés -especialment el Ministeri de Relacions Exteriors- i considerant les seues fermes recomanacions", diu el comunicat oferit per l'organització, on subratllen que han tingut en compte "les actuals tensions polítiques internacionals" a Mauritània.

Esta serà la primera vegada des del 1979 que este tradicional ral·li no es dispute. Els organitzadors, que van estar reunits al llarg de tot el matí per a prendre esta decisió, han decidit anul·lar la competició per la inestabilitat a Mauritània, país que havia d'acollir 15 etapes.

No cal oblidar que ahir el Govern francés va desaconsellar "fortament" passar per Mauritània, després que el 24 de desembre passat van ser assassinats quatre turistes francesos, unit a l'assassinat encara sense dilucidar de tres militars mauritans dos dies després.

Esta no és la primera vegada que l'amenaça terrorista és present en este ral·li, ja que el 2007, les amenaces del Grup Salafista per a la Predicació i el Combat, el GSPC algerià, van obligar els organitzadors a anul·lar dos etapes, mentre que el 2000 i el 2006, l'organització va establir ponts aeris per a evitar el nord de Mali i Níger.

L'edició número 30 del Ral·li Lisboa-Dakar, que tenia previst començar demà al monestir dels Jerònims de la capital lisboeta i acabar el pròxim 20 de gener a la capital del Senegal, no tindrà lloc i la caravana de més de 2.500 persones hauran de tornar als seus països.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià