AMPL.- Mor el cuiner Santi Santamaria als 53 anys

Muere el cocinero Santi Santamaria
EP
Actualizado: miércoles, 16 febrero 2011 17:36

BARCELONA 16 Feb. (EUROPA PRESS) -

El cuiner del restaurant Can Fabes, Santi Santamaria, ha mort de sobte als 53 anys durant un viatge a Singapur, ha confirmat a Europa Press un portaveu de l'establiment.

Santi Santamaria (Sant Celoni, Barcelona, 1957) va inaugurar el 1981 el seu principal restaurant, que té tres estrelles de la Guia Michelin, i va ser Premi Nacional de Gastronomia 2009.

El 2006 va inaugurar el restaurant Evo, a l'Hotel Hesperia Tower de Barcelona, amb una estrella Michelin, i el 2007 va obrir el Terra, al Valdepalacios Hotel Gourmand.

Santamaria, que va ser avi la setmana passada, es trobava en aquest país visitant el seu restaurant Santi, que es troba en el complex Marina Bay Sands, i que gestiona la seva filla.

El 1988 va obtenir la primera estrella de la Guia Michelin; el 1990, la segona, i el 1994, la tercera, sent el primer cuiner català mereixedor de la tercera estrella.

El xef també era propietari del Sant Celoni a Madrid i estava pensant en fer-se càrrec d'un altre local a l'estranger.