Una empresa llança una app que connecta ulleres intel·ligents amb dispositius mòbils per a lluitar contra agressions

Actualizado: jueves, 30 marzo 2017 9:32

ALACANT 31 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'empresa del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx (Alacant) 'WeOn Glasses' ha llançat una aplicació per a dispositius mòbils que es connecta a les ulleres intel·ligents de l'usuari i que "podrien salvar la vida de moltes persones" ja que la iniciativa està pensada per a situacions de segrestos, violència de gènere o assetjament escolar.

L'aplicació, segons ha informat la universitat en un comunicat, permet a les ulleres estar en contacte directe amb l'empresa de seguretat Dr. Security, amb la qual l'usuari, si se sent amenaçat, no té més que polsar un botó situat en la patilla. Este botó connecta amb el sistema d'alarma de l'empresa i transmet una alerta de perill que posa en marxa un protocol de seguretat".

Les ulleres porten un discret botó, ubicat en la patilla, que connecta directament amb el telèfon mòbil de l'usuari. El mòbil actua com una central d'alarmes portàtil que es pot activar de manera remota i de manera senzilla des de les ulleres, a través de l'aplicació de Dr. Security.

La tecnologia incorporada és "gairebé indetectable" perquè l'alarma puga ser activada de manera discreta "en situacions conflictives com segrestos, assetjament escolar o violència de gènere", ha seguit el centre acadèmic.

Entre les funcions que presenta l'aplicació, destaquen l'enviament d'avisos a familiars i servicis d'emergència al costat de la ubicació geogràfica de l'usuari. Alhora, l'aplicació permet enviar missatges de veu o gestionar la pèrdua o el robatori dels dispositius.

Darrere d'este producte, fet en col·laboració amb Dr. Security, es troba WeOn Glasses, una empresa pionera al mercat de les ulleres intel·ligents, liderada per l'emprenedor i titulat per la UMH Santiago Ambit. Tant la tecnologia desenvolupada per esta empresa il·licitana com els dissenys de les ulleres són 100% espanyols.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià