El jutge denega a la Generalitat l'autorització per a precintar el repetidor de TV3 del Mondúver, segons ACPV

Actualizado: martes, 14 diciembre 2010 19:22

VALÈNCIA 14 Dic. (EUROPA PRESS) -

El jutjat contenciós administratiu número quatre de València ha declarat que "no procedix" atorgar l'autorització sol·licitada per la Generalitat per a accedir al centre reemissor de televisió situat en el pic Mondúber, a Xeresa (València), ja que la sentència sobre les bases del tancament de repetidors no és ferm i existix contra ella un recurs de cassació d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que ha estat admés a tràmit per la Sala Tercera del Tribunal Suprem (TS).

En un comunicat, des d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) han assenyalat que "és la quarta vegada que els jutjats i tribunals deneguen esta entrada instada per la Generalitat" per a precintar el repetidor de TV3 del Mondúver, la primera d'estes l'abril del 2007 per part del jutjat contenciós administratiu número dos de València "per apreciar-se, entre d'altres coses, desproporció en la mesura i absència de perjudicis a tercers en l'activitat denunciada".

En febrer del 2008, el jutjat contenciós administratiu número quatre de València va denegar novament l'autorització d'entrada a l'entendre que, com ACPV havia recorregut la resolució de fons en la qual es basava el tancament i el recurs no s'havia resolt encara, "procedir a executar la mesura deixaria sense sentit el litigi, és a dir, hauria una vulneració del dret a la tutela judicial efectiva interessada per l'entitat".

La Generalitat va recórrer esta segona resolució denegatòria en apel·lació, però la denegació ha estat ratificada el juny del 2010 pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Segons han indicat les mateixes fonts, l'administració argumentava que, com el desembre del 2008 el TSJCV va dictar sentència sobre el fons de l'assumpte, ja no podien invocar-se estos arguments en defensa de la tutela judicial efectiva.

Han precisat, tot i això, que en l'esmentat recurs "la Generalitat va ometre interessadament que la sentència recaiguda en el procediment principal no era ferma i que havia estat impugnada per ACPV davant del Tribunal Suprem, i sobretot, que el Tribunal Suprem ha admés a tràmit el recurs de cassació d'APCV", en una providència dictada el setembre 2009 per la secció 102 de la Sala Tercera del TS.

Així, el jutge indica que "la representació d'ACPV s'oposa a la sol·licitud al·legant que la sentència de 15 de desembre del 2008 no és ferma, doncs ha estat recorreguda davant del Tribunal Suprem i en el litigi principal s'estan discutint qüestions que afecten a la validesa del procediment administratiu que fonamenta la petició, com és la competència de la Generalitat".

Al·lega igualment que "concorre la falta de legalitat de l'acte administratiu, la execució del qual es pretén, el principi de proporcionalitat i l'absència de perjudicis a tercers", pel que conclou que "no procedix acordar l'entrada sol·licitada" perquè considera que "podria afectar al dret a la tutela judicial efectiva, com abans s'ha exposat".

Des d'ACPV han valorat "este nou èxit judicial en la seua lluita per la llibertat d'expressió i per la defensa dels mitjans de comunicació en català en el territori valencià" tot i que han advertit que la resolució no és definitiva i es pot recórrer en apel·lació davant del TSJCV. De fet, han augurat que la Generalitat valenciana "previsiblement interposarà" l'esmentat recurs d'apel·lació.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià