L'Escalante s'obri al públic adult amb un cicle nadalenc dedicat a la memòria històrica

La piedra oscura
TEATRO ESCALANTE
Actualizado: viernes, 25 noviembre 2016 19:03

VALÈNCIA 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'Escalante Centre Teatral, dependent de la Diputació de València, presenta este desembre una programació que, per primera vegada dins de les seues més de tres dècades de recorregut, s'obri al públic adult amb el seu cicle 'Memòria Històrica'. A més, la programació familiar i infantil estarà present amb 'Nadal a l'Escalante' en 7 espectacles que inviten al joc, l'experimentació i la interacció a través de les arts escèniques, informa la sala a través d'un comunicat.

El cicle de 'Memòria Històrica', que es farà del 20 al 22 de desembre al teatre El Musical (TEM) --espai al qual s'ha traslladat la programació fins que acaben les obres de l'edifici-- amb quatre espectacles que examinen el món amb una visió crítica.

Programats per l'actual director de l'Escalante, Josep Policarpo, el cicle s'obrirà amb 'La piedra oscura', de Centro Dramático Nacional i Lazona Teatro. Es tracta d'una vibrant peça sobre la memòria com a espai de justícia i la necessitat de redempció, amb text d'Alberto Conejero, reconeguda amb 5 Premis Max: Millor espectacle teatral, autoria, direcció, disseny escènic i il·luminació.

De la mà de Meriyanes Produccions, en 'Kilòmetres' el públic coneixerà la història d'una família i el seu particular periple dins del marc de la Guerra Civil.

'A mí nunca me cortó la cabeza', de Lupa Teatre i 'Yo maté a Carmencita Polo', de Mafalda Bellido són les dues peces curtes d'autores valencianes que tancaran el Cicle de la Memòria Històrica amb dues històries molt diferents, íntimes i pròximes, que combinen l'humor i el drama per a buscar la complicitat del públic a través de dos originals relats.

JOC, EXPERIMENTACIÓ I INTERACTIVITAT

Per la seua banda, 'Nadal a l'Escalante' desplegarà per part seua, del 26 de desembre al 4 de gener de 2017 al TEM, una variada programació amb una instal·lació interactiva i sis espectacles que inviten al públic familiar i infantil a jugar, descobrir, experimentar i divertir-se a través de les arts escèniques.

En 'Días de nocilla y magia', el mag i actor Nacho Diago invita als xicotets espectadors a viure la història d'un xiquet que va aconseguir ser mag tot i tindre-ho tot en contra. Un espectacle de teatre, humor, màgia i sandvitxos de nocilla interpretat pel que va ser guardonat amb Primer Premi de Màgia al XXVII Congrés Màgic Nacional.

El Nadal de l'Escalante proposen també un viatge virtual a Islàndia a través dels ulls de les seues ovelles aventureres en Kindur. Un espai escènic creat per Companyia TPO que permetrà als més menuts entrar en els diferents ambients naturals d'esta illa i jugar usant tecnologies digitals i la dansa.

L'experimentació articula també 'Canviar de Cara', de Lîla, instal·lació amb artefactes, invents i instruments creats amb materials reutilitzats que conviden a jugar en un univers inèdit.

Reconegut amb nombrosos guardons, 'Do Not Disturb, No Molestar' de Vaivé Circ, traslladarà als xiquets a un dia de treball en una fàbrica de principis del segle XX a través de quatre personatges portats al límit de l'absurd i la tendresa.

Per la seua banda, Da.Te Danza proposa al públic infantil entrar en el seu espectacle ¿Cuál es mi nombre? i divertir-se usant la imaginació com a motor d'un joc en el qual tot és possible. Una obra guardonada amb el Premi millor espectacle per a la Infància FETEN 2015, entre d'altres.

Alhora, l'Escalante estrenarà el 2017 amb 2 muntatges. L'Horta Teatre construirà amb l'ajuda dels xiquets i utilitzant objectes reciclats la banda sonora per a la seua illa Lil·liput. I Mimaia Teatro ens parlarà en Adéu Benvinguda dels cicles de la vida i la necessitat que les coses s'acaben perquè altres noves puguen començar en un muntatge reconegut com a Espectacle Revelació FETEN 2013.

El pròxim any 2017 l'Escalante acollirà també la reposició de la seua producció 'L'Aneguet Lleig', creació d'Albena Teatre. Una adaptació lliure del conte de Hans Christian Andersen que ens parla de la importància de l'autoestima i la confiança en nosaltres mateixos. Un espectacle en clau musical reconegut amb el Premi MAX 2016 al Millor Espectacle Musical en el qual majors i petits viuran l'aventura de créixer i redescobrir els qui som realment i així poder trobar la nostra pròpia veu.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià