STEPV recorda a Educació que l'augment de plantilles docents és conseqüència de "nombrosos factors"

Actualizado: martes, 5 enero 2010 17:54

VALÈNCIA, 5 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV-Iv) ha subratllat hui que l'augment de les plantilles dels centres educatius "és conseqüència de diversos i nombrosos factors, com l'augment de la natalitat, de la població escolaritzada, nous centres docents o els acords signats en Taula Sectorial d'Educació".

L'entitat es referia així a les declaracions realitzades hui pel director general de Personal, David Barelles, en les que afirmava que la Comunitat és la quarta autonomia amb la plantilla més jove de tot Espanya i ho ha atribuït a "les àmplies ofertes d'ocupació per a docents que, any rere any, ha anat convocant la Conselleria d'Educació".

En este sentit, STEPV ha recordat que els acords sobre plantilles docents, tots ells impulsats i signats per este sindicat, dels últims 14 anys són el de plantilles d'Infantil i primària de 1996; plantilles de Secundària de 1999; plantilles de Formació Professional de 2001; plantilles dels centres de Formació de Persones Adultes del 2004 i plantilles d'Infantil del 2005.

Tots estos acords, han apuntat, "han suposat un augment de la plantilla concreta de cada centre educatiu públic per aplicació de les diferents lleis educatives, especialment de la LOGSE, per a poder atendre les necessitats organitzatives i pedagògiques dels centres i per millorar la qualitat del sistema educatiu".

A més, han afirmat que STEPV ha reclamat, al llarg dels últims anys, una revisió dels acords per millorar les plantilles de cada centre en aplicació de la Llei d'Educació (LOE), de les noves necessitats educatives i organitzatives dels centres docents i de totes aquelles tasques que reclama la societat.

"Una petició que, reiteradament, ha estat rebutjada per la Conselleria d'Educació que pretén que, amb les actuals plantilles, es facen totes les noves tasques que s'encomana cada dia al professorat, augmentat d'esta forma la seua càrrega de treball", han lamentat.

D'altra banda, el sindicat STEPV ha explicat que no va signar l'acord retributiu del 8 de maig perquè la proposta del sindicat consistia en un augment de 300 euros del complement específic, que afectava a tot el professorat per igual, fins a equiparar als professors valencians amb altres comunitats autònomes.

En canvi, han recalcat, "el que l'acord final recull és un augment menor, de 130 euros, del complement específic i uns augments en els sexennis --que no afecten tot el professorat-- que augmentava les diferències salarials entre el professorat que fa un mateix treball".

Per a corregir esta situació, STEPV ha sol·licitat el passat 12 de novembre una actualització del complement específic del professorat valencià per a equiparar-lo amb les comunitats "que millor paguen als seus docents", el que ha estat "rebutjat per l'administració educativa", han conclòs.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià