UVIÉU, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -
Casa Morán, de Collanzo (Ayer) fízose col primer premiu del concursu 'La meyor fabada del mundu 2025'. L'eventu cumple la so edición númberu quince. El podiu complétalu La Gitana, de Xixón (Asturies), y Sidrería Prida, de Nava (Asturies).
El galardón 'Cocina de Paisaxe' a la meyor fabada de fora d'Asturies foi a parar a Madrid, al restorán La Tonada en Madrid, mientras que la Sidrería Bedriñana alzar col 'Memorial Atentu Bedriñana' a la meyor fabada de Villaviciosa. Casa Morán fizo doblete, y llevose tamién el premiu al meyor compangu.
Amás, debíu al gran nivel presentáu poles ellaboraciones finalistes, el xuráu envaloró conceder cuatro menciones a los restoranes Casa Eladia (Villaviciosa), Casa Pedro Parres (San Juan de Parres), Michem (Villabona, Llanera) y La Llosa de Oles (Villaviciosa).
"Tamos bien contentos, foi una sorpresa", aseguró Nadalina Fernández, propietaria del restorán ganador, visiblemente emocionada, "nun cuntábamos con ello; siempres te presentes con ilusión, pero había enforma nivel". La clave para llograr el premiu foi "el compangu, el productu y el mimu", enfatizó María Fernanda Díaz, cocinera del restorán.
Fueron 22 (17 d'Asturies y 5 del restu d'España) les fabaes que tuvo que probar el xuráu. El concursu 'La Meyor Fabada del Mundu', con quince años de trayectoria a los sos llombos, ta organizau pol Conceyu de Villaviciosa y l'empresa d'eventos gastronómicos Gustatio.