El Principáu fortalez la vixilancia contra'l furtivismo cola puesta en marcha de la patrullera 'Ría del Eo'

En la imagen, el presidente del Principado, Adrián Barbón, durante su intervención en la presentación de la nueva patrullera de inspección pesquera 'Ría del Eo', con la embarcación al fondo, en el puerto de Castropol.
PRENSA PRINCIPADO.
Publicado: martes, 2 julio 2024 13:48

UVIÉU, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Gobiernu d'Asturies intensifica la vixilancia contra'l furtivismu cola puesta en marcha de la patrullera d'inspección pesquera Ría del Eo, que se presentó en Castropol nun actu encabezáu pol presidente, Adrián Barbón.

La embarcación supunxo una inversión de 1.566.000 euros, financiada con recursos del Fondu Européu Marítimu de Pesca y Acuicultura (Fempa), y va ayudar al sector a combatir les captures illegales.

Trátase d'un barcu con 22 metros d'eslora, dotáu con dos motores de 588 quilovatios por hora que-y dan la velocidá y autonomía necesaries pal control de les agües interiores del Principáu. Amás, l'especial diseñu de la cubierta permite trabayar con comodidá y seguridá nes actividaes d'inspección mesmo con meteoroloxía adversa.

La patrullera, construyida n'Astilleros Garrucha (Almería), resulta imprescindible pal desarrollu de les funciones encamentaes a la Dirección Xeneral de Pesca Marítima pa la protección de los recursos marinos, la inspección y la vixilancia que permiten el cumplimientu de la normativa pesquera.

El Serviciu d'Inspección y Vixilancia Pesquera del Principáu, creáu en 1988, cuenta con 16 axentes qu'ufierten serviciu nos más de 330 kilómetros de mariña asturiana. Esti órganu de la Dirección Xeneral de Pesca Marítima cuenta con modernos medios de vixilancia, ente los que hai que destacar una flota de vehículos touterrén, delles embarcaciones y un dron pa zones d'accesu malu.

El principal oxetivu del serviciu ye conxugar la sostenibilidá de los recursos pesqueros cola rentabilidá máxima, pa optimizar la cadena de valor que xenera l'actividá pesquera, clave pa garantizar la trazabilidá del pexe que se consume n'Asturies.

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