'Xixón a callaes' pon en valor un platu "con muncha hestoria" na ciudá

Presentación, en el Ayuntamiento gijonés, de las jornadas gastronómicas 'Gijón a calladas'.
EUROPA PRESS
Publicado: martes, 18 marzo 2025 15:03

Les xornaes gastronómiques van durar hasta'l próximu día 30 en casi 40 establecimientos xixoneses

XIXÓN, 18 Mar. (EUROPA PRESS) -

El presidente de Divertia Xixón, Óliver Suárez, presentó esti martes les xornaes 'Xixón a callaes', qu'empezaron el pasáu día 14 y que van desenvolvese hasta'l próximu 30 de marzu en casi 40 establecimientos hosteleros del conceyu.

La iniciativa se engloba na marca 'Xixón con gustu', presentá na pasada edición de Fitur, en llínea coles xornaes gastronómiques 'La Mar de Oricios' o'l menú del Antroxu. Asina lo indicó Suárez, en una rueda de prensa nel Consistoriu xixonés, acompañáu del promotor del eventu, Vicente Fernández.

El presidente de Divertia, coles mesmes, destacó que les dureces son un platu "con muncha hestoria" na ciudá, de la que s'amosó seguru de que se van sirvir con "munchu mimu" nos locales hosteleros participantes.

Fernández, pel so llau, resaltó que nestes xornaes sirvirán los dureces '3 p', esto ye, "pequenos, picantes y pegañosos". Llamentó, eso sí, que les dureces nun fueron lo suficientemente reconocíos como platu tradicional.

Por esti motivu, con estes xornaes inténtase tamién que forme parte de la carta de los restoranes y que tenga un papel na gastronomía asturiana.

En paralelu, hai una esposición nel paséu de Begoña pa dar a conocer la importancia d'esti productu gastronómicu. Per otra parte, Fernández apuntó que l'actor asturianu Alberto Rodríguez ye la imaxe d'esta campaña, na que nun hai un preciu fitu para'l platu de dureces.

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