EIVISSA 18 Ago. (EUROPA PRESS) -
La sisena edició de la guia 'Eivissa i Formentera amb els cinc sentits', ideada pels periodistes Xescu Prats i Silvia Castillo, incorpora com a novetat un directori que inclou al voltant de 200 comerços que venen productes manufacturats a les Pitiüses.
El periodista Antonio Martínez Beneyto ha presentat avui la guia en el transcurs d'un acte en el qual han participat i assistit nombroses personalitats del turisme pitiús i que ha tingut lloc al centre Cultural s'Alamera, al passeig de Vara de rei.
'Eivissa i Formentera amb els cinc sentits' està editada per Fugràfic Estudi i pretén difondre els racons més autèntics de les Pitiüses, segons la visió dels autors, així com la història de les illes, les seves platges, patrimoni, restaurants més atractius i els seus principals hotels amb encant.
A l'acte de presentació no han faltat Pepa Marí, consellera insular de Política Turística; Vicente Ferrer, tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Eivissa; Carmen Ferrer, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Santa Eulària; María Ángeles Mostazo, alcaldessa en funcions de Sant Josep i regidora de Turisme; José Ramón Serra, 'Pilot', regidor de Turisme de Sant Antoni; Juan José Riera, president de la Federació Hotelera; Pepe Tur Olmo, president de Foment del Turisme; Joan Riera, 'Juanito' de Ca n'Alfredo; Joan Marí, 'Juanito' de Les Dàlies; Javier Escandell, de Enotecum, i Luki Huber, enginyer industrial, usuari de la guia i visitant periòdic de l'illa, i que forma part de l'equip de Ferran Adrià.
Des de la seva primera aparició, en 2002, la guia ha estat adquirida per més de 20.000 persones. Es tracta d'una guia de format no comercial, on tots els establiments recomanats són elegits segons criteri dels autors, atenent als seus gustos i criteris de qualitat, sense que a aquests negocis se'ls exigeixi cap contraprestació.
Aquesta sisena edició ofereix 332 pàgines d'informació amb més de 700 fotografies a tot color. Inclou un capítol per cada municipi, amb informació sobre cultura, patrimoni i platges, així com una secció dedicada als millors restaurants del terme, hotels amb encant i un apartat nou anomenat 'Viu'.
Aquest últim invita a conèixer l'agenda d'esdeveniments mes a mes de cada municipi, així com els seus comerços més destacats, bars de tapes, galeries d'art, hotels més econòmics, etcètera. El llibre inclou a més capítols dedicats als cellers i almàsseres de les illes, rutes recomanades per recórrer les Pitiüses, les característiques de les millors immersions per als bussejadors i diversos mapes i del carrer.
Tota la informació de pobles, museus, Patrimoni de la Humanitat i serveis a les platges ha estat renovada. També s'han incorporat nous hotels i restaurants, fins a sumar un total de 51 i 70, respectivament, informació dels quals es troba plenament actualitzada.
Institucions com el Consell Insular d'Eivissa i la Fundació de Turisme, els ajuntaments d'Eivissa, Santa Eulària i Sant Josep, i empreses com Sunseeker, Casino d'Eivissa, Enotecum, Companatge i Les Dàlies han col·laborat en l'elaboració de la guia.