BILBO 14 Oct. (EUROPA PRESS) -
Eroski Fundazioak eta Basque Culinary Centerrek (BCC) 'Ikasgelako chefa' izeneko 50 sukaldaritza tailer baino gehiago emango dizkiete aurrez aurre, Araba, Bizkai, Gipuzkoa eta Nafarroako ikasleei Eroskiren dendetan. Helburua da haurrei erakustea erosketa osasungarria eta arduratsua egiten eta sukaldaritzako errezeta erraz, dibertigarri eta osasungarriak prestatzen.
Bi aldeek lehendik zuten hitzarmena berritu zuten uztailean, eta, horren bitartez, elkarrekin konprometitu dira gazteak sentsibilizatzeko elikadura orekatuaren gainean eta horrek osasunarekin duen loturan. Era berean, dieta orekatu bat planifikatzen erakutsiko diete. Joan den ikasturtean 61 tailer eman zituzten, eta 32 ikastetxetako 1.128 ikaslek parte hartu zuten.
Eroski Fundazioaren Elikadura Eskolak Elikadura eta Ohitura Osasungarrien Heziketa Programaren barne antolatzen dituen jardueretako bat dira 'Ikasgelako chefa' tailerrak, eta irakasleek eta ikasleek hobekien baloratzen dituztenetako bat.
"Heziketa da elikadura osasungarriagorantz egiteko eta haurrei osasun arazoak saihesteko oinarria. Eroskin garrantzi handia ematen diegu elikadura osasungarria bultzatzen duten heziketa programei eta elikadura osasungarria sustatzeari. Horregatik ari gara ikastetxeetan, ohitura osasungarri hobeak nola eraman jarraibideak zabaltzen", adierazi du Eroski Fundazioko zuzendari Alejandro Martinez Berriochoak.