Son Espases, millor hospital de Balears per cinqu any consecutiu, segons el IEH 2019

Resultats balears del 'Índex Excellncia Hospitalria 2019'.
Resultats balears del 'Índex Excellncia Hospitalria 2019'. - INSTITUTO COORDENADAS
Publicado: sábado, 28 diciembre 2019 17:50

En segona posició d'aquest rnquing es troba Són Lltzer

PALMA DE MALLORCA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Universitari Son Espases (Palma) ha estat triat, per cinqu any consecutiu, com a millor hospital de Balears, segons l'Índex d'Excellncia Hospitalria, IEH 2019, de l'Institut Coordenades de Governana i Economia Aplicada.

En el rnquing de centres de Balears, després de Son Espases, l'Hospital Universitari de Son Lltzer (Palma) es troba en la segona posició, seguit de la Clínica Rotger (Palma), que ascendeix al tercer lloc del rnquing, després d'estar en 2018 en quarta posició.

La classificació en el top cinc balear la tanquen, en quarta posició, l'hospital Quirónsalud Palmaplanas (Palma) --que en 2018 estava en segon lloc-- i Can Misses (Eivissa), en cinqu lloc, únic hospital de fora de Mallorca que entra en el top cinc.

A nivell nacional, per cinqu any consecutiu, el IEH destaca La Fundación Jiménez com el millor hospital d'Espanya. L'Hospital Clinic de Barcelona recupera la segona posició, que ja havia ocupat en les edicions de 2017 i 2016, mentre que l'Hospital Universitari La Pau descendeix al tercer lloc. També destaca l'ascens del Gregorio Marañón, que puja dues posicions per situar-se en el quart lloc del top deu nacional.

El vicepresident executiu de l'Institut Coordenades, Jesús Sánchez Lambás, ha expressat que Espanya compta "amb un dels sistemes de major qualitat i més eficients del món" i, a més, és "el tercer país del món amb l'esperana de vida més alta (83,3 anys)" i té, així mateix, una de les taxes de mortalitat "més baixes" per "causes evitables i tractables".

No obstant aix, ha dit que "a pesar que la desigualtat social en matria sanitria és menys acuitada que en molts pasos" i que cada comunitat autnoma presenta "unes particularitats i necessitats concretes", es necessita "un sistema cohesionat".

En aquest sentit, ha dit que el sistema ha de ser "capa de donar resposta, prevalent interessos sanitaris a polítics i ideolgics, a reptes compartits" com "les llistes d'espera, la sostenibilitat del propi sistema o l'accés en igualtat als avanos tecnolgics i les innovacions teraputiques".

El IEH s'elabora mitjanant enquestes a prop de 2.000 professionals de la salut en tota Espanya i mesura l'excellncia hospitalria sobre la base dels resultats i percepcions dels professionals que treballen als centres o en el seu entorn.

Leer más acerca de: