AINIA enfortix un sistema integrat de dades desenvolupat per a millorar la seguretat alimentària

Archivo - Arxiu - Façana d'Ainia
AINIA - Archivo
Publicado: viernes, 5 julio 2024 10:44

    VALÈNCIA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

   AINIA ha aconseguit "avanços importants" en el desenvolupament d'un hub d'informació específic per a millorar la seguretat alimentària amb la creació d'una plataforma avançada de gestió de dades i la implementació d'algorismes d'intel·ligència artificial al sistema integrat de dades desenvolupat dins del projecte GlobalSafeFood II, segons ha informat el centre tecnològic.

   Estos nous prototips d'aplicacions assolits "optimitzen" la detecció i anàlisi de riscos i fraus, i "milloren la qualitat del control alimentari, garantint una cadena de subministrament "més segura". A més, s'ha aconseguit diverses "fites importants" que permeten "un avanç significatiu" en la gestió de la seguretat alimentària a nivell mundial, gràcies al desenvolupament d'estes tecnologies avançades i la integració de dades en temps real.

    Entre ells destaca una nova versió "avançada" del Data-Lake, que ara integra tant fonts externes com a internes de dades, proporcionant una plataforma "robusta i escalable" per a la gestió d'informació de seguretat alimentària. Esta actualització permet "una millor gobernança i configuració de l'accés a dades, facilitant un control en temps real per part dels operadors".

   Així, s'han implementat nous algorismes avançats per a la fusió, descobriment, classificació i predicció de dades relacionades amb la seguretat alimentària. Estos algorismes "milloren" la capacitat de detecció primerenca de patrons associats a riscos emergents i fraus alimentaris, basats en tècniques de machine learning i anàlisi semàntica, destaquen.

   A més, ha desenvolupat i validat nous prototips d'aplicacions que integren les capacitats del sistema GlobalSafeFood. Estes aplicacions permeten una gestió "més eficaç" de la seguretat alimentària, facilitant l'anàlisi de riscos i la detecció de fraus. Els avanços assolits tenen un impacte "significatiu" en diversos aspectes de la seguretat alimentària, com la millora en la detecció "més precisa i primerenca" de riscos potencials, tant a nivell de fraus com d'amenaces emergents, la qual cosa "permet prendre decisions informades i proactives per a mitigar riscos".

   De la mateixa manera, la reducció d'incidències és un altre "benefici assolit": la capacitat de combinar intel·ligentment dades internes i externs "millora la comprensió i control dels processos de seguretat alimentària, reduint així les incidències i millorant l'eficiència dels plans de control de qualitat".

"PROTECCIÓ" CONTRA FRAUS

   Finalment, estos avanços aconseguixen "una major protecció" contra fraus. El sistema avançat de monitoratge automatitzat proporciona una protecció "robusta" enfront de possibles fraus alimentaris, permetent identificar i respondre ràpidament a esdeveniments sospitosos en els països d'origen de les nostres matèries primeres.

   Este projecte compta amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana, a través de l'IVACE, i està finançat per la Unió Europea, a través del Programa FEDER Comunitat Valenciana 2021-2027.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià