Catarroja organitza el seu primer concurs professional d'all i pebre per a homenatjar aquest plat "de tota la vida"

All i pebre
I CONCURSO PROFESIONAL DE ALL I PEBRE DE CATARROJA
Publicado: jueves, 8 septiembre 2022 16:26

   VALNCIA, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Catarroja (Valncia) ha donat "un pas més" enguany amb l'organització del seu primer concurs professional d'all i pebre, amb el qual persegueix que els participants oferisquen una mirada "fresca i personal" d'aquest plat "de tota la vida" i amb la finalitat de que servisca d'homenatge "de l'alta cuina a la tradició".

   Des de fa mig segle, Catarroja celebra un concurs d'all i pebre popular que, amb el temps, s'ha convertit en una festa" que reuneix cada any a més d'un centenar de participants i a milers de visitants. En aquesta competició, declarada recentment Festa d'Interés Turístic Gastronmic, cada concursant prepara un all i pebre seguint "de manera rigorosa" la tradició familiar, ha informat el consistori en un comunicat.

   La vicealcaldesa de Catarroja, Lorena Silvent, ha explicat que el consistori ha volgut donar enguany "un pas més" per a "reconéixer el llegat cultural" d'aquesta típica recepta valenciana. Per a, la Regidoria de Turisme ha organitzat el primer concurs professional d'all i pebre, un esdeveniment que tindr lloc el prxim 26 de setembre i que estar dividit en dos seccions, una tradicional i una altra creativa. En el primer apartat, els concursants hauran de cuinar la recepta seguint estrictament la tradició de Catarroja.

   Encara que la seua elaboració ha patit evolucions que poden comprovar-se en restaurants i llars, el "verdader" all i pebre d'aquesta localitat únicament porta anguila, crella, all, gindilla i pebre vermell (oli, aigua i sal), segons remarca el consistori.

   En l'apartat de concurs creatiu, l'organització atorgar "total llibertat" als participants, tant en l'elecció dels ingredients com en les tcniques utilitzades.

   "Volem que els cuiners ens oferisquen una mirada fresca i personal d'un plat de tota la vida. No exigim ni tan sols la utilització d'un ingredient en concret, només que eixa recepta, que esperem siga nova i original, tinga una evocació clara a la tradicional. Una espcie d'homenatge de l'alta cuina a la tradició", ha exposat l'edil.

   El concurs es limita a 15 cuiners en la primera secció i a 10 en la segona. Per al concurs d'all i pebre tradicional, l'Ajuntament busca professionals amb un reconegut prestigi a l'entorn de la cuina típica i de mercat, mentre que per a l'apartat creatiu se seleccionar a joves amb "talent emergent" que hagen provat la seua capacitat creativa en la carta dels seus respectius restaurants.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià