VALÈNCIA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -
El Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) ha rebut més de 83.000 visitants durant el primer trimestre del 2025, "registrant les seues millors xifres dels últims cinc anys", segons les dades facilitades per la Conselleria de Cultura.
En total, 83.753 persones van visitar la seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) de gener a març, la qual cosa suposa "el seu millor començament d'any des del 2021". Concretament, representa un increment de 8.989 visites respecte al mateix període del 2024, superant també les xifres del 2023 i 2022, i doblegant les del 2021.
El director-gerent del Consorci de Museus, Nicolás Bugeda, ha apuntat, en un comunicat, que estes xifres "avalen el projecte expositiu del Centre del Carme, que aposta pel suport a la creació valenciana i l'experimentació" i ha atribuït les dades a l'èxit de les exposicions 'València en l'ànima dels artistes. Artistes valencians de la Col·lecció Carmen Thyssen', inaugurada el 14 de març i l'exposició dedicada a l'obra de José Santaeulalia, oberta el passat 7 de març.
Estes mostres se sumen a l'"èxit" de la mostra 'Deconstruint l'Abstracció. Pintura valenciana (1970 - 2024)', que compta, des de la seua obertura el passat 18 de desembre, amb més de 50.000 visitants.
El Centre del Carme ha registrat també el seu millor mes de març amb prop de 40.000 visitants. Destaquen el primer cap de setmana després de la inauguració de la mostra de la Col·lecció Thyssen amb més de 8.000 persones, així com el dia 19 de març, en el qual es van superar els 3.500 visitants.
NCREMENT VISITANT ESTRANGER
Per procedències, cal assenyalar l'increment del visitant estranger. En este punt, Bugeda ha explicat que "prop d'un 30% de les visites són de fora del país, la qual cosa suposa una gran notícia per al turisme en la nostra Comunitat Valenciana i, concretament, per a València, després de la riuada del passat octubre".
Per tot això, ha agraït tant el suport del públic com de la fundadora de la col·lecció Thyssen, Carmen Cervera, "per la cessió de les seues obres, així com als artistes i comissaris de les diferents exposicions de les quals anem a poder seguir gaudint en els pròxims mesos".
Entre les exposicions que han despertat major interès entre el públic destaca 'València en l'ànima dels artistes', que reunix obres d'artistes valencians de la Col·lecció Carmen Thyssen i que ha rebut en les dues primeres setmanes d'exhibició 13.335 visites, subratllen des de l'espai cultural.
La mostra recorre la pintura valenciana a través d'alguns dels seus autors més destacats dels segles XIX i XX, com Sorolla, Pinazo, Degrain, Mompó o Antonio de Felipe.
Junt amb esta selecció, l'artista visual Chema Siscar presenta un projecte de realitat augmentada en pantalles gegantes, que obri un diàleg entre el passat i el present, reinterpretant l'ànima de les obres d'art exposades a través de la lent de la tecnologia moderna.
Així mateix, l'exposició de José Santaeulalia, escultor, il·lustrador i dissenyador de falles, com del monument de la Plaça de l'Ajuntament del 2025, també ha despertat l'interès del públic. Inaugurada el 7 de març, per les seues sales han passat 15.372 persones, que han pogut recórrer la trajectòria professional del creador valencià a través dels seus esbossos originals, il·lustracions i escultures de porcellana realitzades per a la firma Lladró.
Per la seua banda, l'exposició 'Deconstruint l'Abstracció. Pintura valenciana (1970 - 2024)', que ha sigut prorrogada fins al 4 de maig, compta amb 51.958 visitants des de la seua inauguració el passat 18 de desembre. Amb obra de 42 artistes com Sanleón, Yturralde o Soledad Sevilla, la mostra convida a descobrir l'evolució de l'art abstracte valencià dels últims 50 anys.
També es poden visitar en el Centre del Carme les propostes d'Hugo Martínez-Tormo, '·El Bosque'; i de Pedro Mecinas, 'Alçar el vol junts'.
El Centre del Carme oferix visites guiades gratuïtes a les seues exposicions, de dimarts a diumenge, a les 18.45 hores, recorden.