La cinta valenciana 'Les vacances de Mara' porta als cinemes una història d'amistat amb secrets inconfesables

Fotograma de la pel·lícula valenciana 'Les vacances de Mara'.
REMITIDA LA VISIBLE
Actualizado: jueves, 19 septiembre 2024 12:36

VALÈNCIA, 19 Sep. (EUROPA PRESS) -

La pel·lícula valenciana 'Les vacances de Mara', òpera primera de la directora castellonenca Elena Escura, arribarà als cines a partir del pròxim 27 de setembre per a oferir "una història d'amistat que reserva secrets inconfesables".

Es tracta d'una producció de Giovanna Ribes-Tarannà Films que va ser triada per a clausurar l'última de Mostra de València i guardonada amb el Premi Berlanga de l'Audiovisual Valencià a Millor Direcció per a Elena Escura i a Millor So per a Laura Romero.

Mara visita inesperadament una vella amiga, Vera. Després de passar una jornada juntes, s'acomiaden: són vacances de Pasqua i les dos tenen viatges programats. No obstant açò, quan Vera s'ha anat, Mara retrocedix sobre els seus passos i pren una decisió inquietant: instal·lar-se a casa de la seua amiga. Durant alguns dies, Mara no només viu a la llar de Vera, sinó que a més es vestix amb la seua roba, cuina les seues receptes i fingix ser ella. Quan Vera arriba a casa, s'enfronten a una sèrie de converses que desempolsen ferides del passat, rancors i culpes que creien oblidades.

La cinta fa gala d'"un potent lideratge femení en quasi totes les àrees d'equip". A més, el repartiment compta amb dos de les actrius més reconegudes de la Comunitat Valenciana: Mireia Pérez, que ja ha treballat en diverses ocasions en produccions de Tarannà Films ('Un sueve olor a canela' i 'La familia - dementia'), i Lorena López, que ha participat en produccions nacionals com 'Nosostros no nos mataremos', la guanyadora de la Biznaga d'Or en el Festival de Màlaga 'Cinco lobitos' i 'La casa' d'Álex Montoya, destaquen fonts de la productora.

Amb esta primera pel·lícula, la realitzadora castellonenca guia l'espectador "per un viatge de descobriment d'identitat que no deixa indiferent, convida a reflexionar en els nostres costats més foscos, a través d'una història d'amistat que reserva secrets inconfesables".

El film permet, no només parlar de l'amistat i dels somnis perduts, sinó d'este estrès inherent al ritme de vida actual. Planteja què passaria si comencem a preguntar-nos si podem plantejar unes vacances, sense cap objectiu i sense cap meta.

La pel·lícula compta amb les ajudes a desenvolupament i producció de l'Institut Valencià de Cultura i amb el suport d'À Punt.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià