Col·legis convertits en menjadors i xefs bolcats amb la tragèdia: solidaritat a través de la gastronomia

Menjador social
COLEGIO SANT JOSEP DE CALASSANÇ
Publicado: lunes, 11 noviembre 2024 14:28

   VALÈNCIA, 11 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La catastròfica DANA que ha arrasat amb diversos municipis de la província de Valencia ha deixat de manifest la solidaritat de diferents entitats i particulars per a ajudar a milers de famílies a tornar a la normalitat. És el cas, per exemple, de xefs, supermercats i cuiners de col·legis que no han parat de cuinar i repartir menjar entre els damnificats.

   A Algemesí, el col·legi Sant Josep de Calassanç ha dut a terme una iniciativa solidària --durant 10 dies-- obrint les portes del seu menjador per a atendre a famílies dels seus alumnes i a la població en general en un moment de tanta necessitat.

   Esta aventura, segons han comentat des del centre, va començar amb la preparació d'unes 250 racions diàries i va ser creixent fins a superar les 5.000 racions servides. Este treball va ser possible gràcies a l'equip de cuina amb Iván López, cuiner de la Taverna Camí Vell d'Alzira, i Vicent Martín, del col·legi, al capdavant.

   Altres institucions educatives de diferents parts del territori nacional també s'han bolcat amb ajudes als afectats per la DANA a València. Per exemple, el Col·legi Alarcón (Pozuelo de Alarcón) va organitzar una campanya de recollida de productes essencials, com a mantes, aigua, i aliments infantils.

   Per la seua banda, diferents xefs també van bolcar la seua solidaritat amb els damnificats. El cuiner José Andrés i el seu ONG World Central Kitchen han estat acudint als pobles afectats per la DANA per a ajudar en la reconstrucció dels municipis. El xef ha donat una gran quantitat de racions de menjar calent.

   La cuinera Pepa Muñoz també va ser una de les primeres a acudir a la Comunitat per a ajudar als afectats. Es va traslladar a diferents localitats per a cuinar dia i nit, donant menjar calent tant a damnificats com a voluntaris. "Cal estar amb ells ara", va arribar a manifestar.

   Per la seua banda, Roberto Bosquet, Xef Bosquet, va organitzar una iniciativa per a fer arribar menjar sense gluten a algunes de les poblacions més afectades per la tragèdia provocada per la DANA.

   I els xefs valencians Ricard Camarena, Begoña Rodrigo i Quique Dacosta han mobilitzat a reconeguts companys de professió de tota Espanya i altres països del món per a organitzar sopars benèfics simultanis el pròxim 13 de desembre, la recaptació íntegra del qual es destinarà a reconstruir els petits negocis afectats per la devastadora DANA de València i ajudar a mantenir l'ocupació.

   La iniciativa, baix el nom 'Des de Valencia per a Valencia' i recolzada per AVE, arribarà a moltes comunitats autònomes i compta amb una 'fila zero' per a realitzar donacions, que s'obrirà este dijous 7 de novembre. Entre els noms que s'han sumat estan, a Espanya, Pepe Rodríguez, Joan Roca, Eneko Atxa, Carmelo Bosque, Pepe Solla, Vicky Sevilla i Ángel León.

EL PAPER DELS SUPERMERCATS

   Els supermercats tampoc s'han quedat arrere i han volgut ajudar als afectats per la catàstrofe. La cadena Mercadona està col·laborant amb els afectats a través de donacions de productes de primera necessitat des de les seues tendes a ajuntaments de la 'zona zero' i a centres d'acolliment habilitats en la ciutat de València.

   Els proveïdors que treballen amb Mercadona també estan "bolcats" en l'ajuda solidària. Est és el cas de Frescos Delisano, que va habilitar les seues instal·lacions per a la iniciativa 'Cuina d'Emergència' i poder preparar 12.000 menjars al dia.

   Carrefour també va activar ràpidament un pla de contingència, reforçant els enviaments per a garantir el proveïment de productes bàsics i de primera necessitat com a aigua a les tendes de la zona: Carrefour Campanar, Carrefour Alzira i Carrefour El Saler. Igualment, va reforçar també el proveïment en set hipermercats.

   Per la seua banda, l'empresa Talkual, de Bellpuig (Lleida), ha donat 2.500 quilos de producte fresc --verdura i fruita-- que servirà per a preparar menjar calent i distribuir menús entre els veïns de les zones afectades per la DANA.

   La donació, a la qual també ha contribuït Yoigo, a través del seu podcast 'Pense, Després Actue', s'ha lliurat a l'empresa de catering Maind Kitchen, especialitzada en alimentació elaborada, exclusivament, amb ingredients d'origen vegetal, i a la iniciativa de Solidaris Xef.

    Es tracta de dos projectes que, des dels primers dies, han traslladat als seus voluntaris a les zones afectades para, també, cuinar plats calents i preparar entrepans i racions de fruita distribuïts a Paiporta, Catarroja i Algemesí.

Contador

Leer más acerca de:

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià