La Comunitat Valenciana recupera les exportacions a Algèria després de la retirada de les restriccions

Archivo - Arxiu - Valenciaport
VALENCIAPORT - Archivo
Publicado: martes, 14 enero 2025 12:44

   VALÈNCIA, 14 Ene. (EUROPA PRESS) -

   Els certificats d'origen emesos en els últims mesos del 2024 per les càmeres de la Comunitat Valenciana amb destinació a Algèria reflectixen la incipient recuperació de les exportacions al mercat algerià, després de l'eliminació de les traves a l'exportació.

    Així, el 2024 els certificats emesos van aconseguir els 517, en la seua majoria emesos al novembre i desembre, segons ha explicat Càmera València en un comunicat.

    Entre els productes exportats, destaquen l'alimentació --carn i productes de fleca--, productes químics --neteja, fertilitzants i cosmètica--, materials de construcció --rajoles ceràmiques i instal·lacions sanitàries-- i maquinària per a indústria agroalimentària.

   Al gener del 2024 es va iniciar el procés de liberalització de les importacions algerianes de productes espanyols, en concret amb el pollastre i la carn, i els vehicles de transport de mercaderies. És per això, que ambdues partides siguen les de major volum d'exportació a Algèria en els deu primers mesos del 2024, tant a nivell d'Espanya com de la Comunitat Valenciana i de la província de Valencia.

   Al novembre del 2024 Algèria va alçar totes les restriccions per al comerç exterior amb Espanya, mentre, els bancs algerians autoritzats podran realitzar domiciliacions per a operacions de comerç exterior amb Espanya.

    Els sectors industrials que en major mesura es van a beneficiar de l'obertura del mercat algerià són les que més van patir el tancament de fronteres: els materials de construcció, especialment els relacionats amb el sector ceràmic (Algèria era el novè mercat el 2021) i els productes químics com a fertilitzants, abonaments, insecticides i cosmètica (Algèria era el setè mercat el 2021).

   També estaran entre els majors beneficiaris de la mesura els sectors dels béns d'equip (maquinària i aparells i material elèctric), semimanufactures (ferro i acer, matèries plàstiques, alimentació (peix, cacao, preparacions alimentoses, etc.), béns de consum com la confecció (Algèria era el novè mercat el 2021) i, en menor mesura, calçat.

   Les empreses valencianes afronten el repte de tornar a posicionar-se i, en molts casos, recuperar la quota de mercat que han perdut en els dos últims anys, en favor d'altres proveïdors procedents d'Itàlia, Portugal o Turquia.

   "La recuperació de les vendes en el mercat algerià va a ser significativa al llarg del 2025, però tardarà més d'un any a aconseguir els nivells previs al tancament de fronteres del 2022", ha conclòs Càmera València.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià