VALÈNCIA, 19 Nov. (EUROPA PRESS) -
El Consell, a través d'Ivace+i, ha aprovat una modificació en la convocatòria d'ajudes per a la millora d'àrees industrials del 2024 que contempla un increment fins al 100%, enfront del 70 i 80 per cent actual, de les subvencions concedides a aquells polígons afectats directament per la riuada.
Es beneficiaran un total de 31 àrees empresarials de 16 municipis de la província de Valencia. Totes elles es troben detallades en l'annex de resolució de modificació que ha sigut publicat este dimarts al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).
Esta resolució arreplega també la possibilitat que els municipis les àrees industrials dels quals hagen patit de manera directa o indirecta les conseqüències de la dana modifiquen les actuacions subvencionables per a adaptar-les a la reconstrucció de les infraestructures danyades. En este cas no serà necessari que aconseguisquen els 30 punts mínims que establia la convocatòria inicial, segons ha precisat la Generalitat en un comunicat.
La convocatòria d'ajudes del 2024 està destinada a projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i servicis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics, en ella s'han concedit 33,5 milions d'euros a 217 projectes empresarials de 145 municipis de la Comunitat Valenciana.
La finalitat d'Ivace+i amb la modificació és ajudar i finançar al 100% a tots aquells municipis afectats perquè puguen dur a terme els treballs necessaris per a la recuperació dels espais industrials i per a agilitar la reactivació de l'activitat econòmica.
Una altra de les novetats contemplades en la resolució de modificació és l'ampliació del termini d'execució de treballs fins al pròxim 30 de juny del 2025, i fins al 15 de juliol del 2025 en el de justificació per a aquells municipis amb ajudes concedides les àrees industrials de les quals hagen patit de manera directa els danys de les inundacions.
Estos mateixos terminis es podran aplicar a les localitats que s'haja vist indirectament afectades i que puguen certificar la paralització de l'execució de les obres amb motiu de la riuada, sempre que no vagen a renunciar als treballs pendents.
També s'elimina el requisit d'exigir un mínim de justificants del 50% de la quantitat total a justificar per part dels ajuntaments, a fi que els projectes de millora no es vegen revocats.
Les àrees industrials que podran acollir-se a estes modificacions són L'Hort de Calafre (UE12) i Camí de la Marjal II UE17) d'Albal; La Creu i Camí Reial de l'Alcúdia; Avinguda Guadassuar, Nucli, Copal, Xara, Pepe Miquel i Cotes d'Algemesí; Mercat de Proveïments d'Alzira; el polígon industrial de Benetússer i Ciutat de Carlet, Sant Bernat i La Carrera de Carlet.
També es beneficiaran La Pahílla de Xiva; El Racó de Corbera; Less Valletes de Montserrat; Estació, La Mina i La Pascualeta de Paiporta; Taronja i Alquería de Raga de Picanya i Masia d'Espí (Polígon A) i Nou d'Octubre (Polígon B) de Quart de Poblet.
Així mateix, el Parc Logístic de València i Sector 12 i Bassa de Riba-roja de Túria; l'àrea industrial Nord de Sedaví; Forn d'Alcedo de València i Verge de la Salut i Samarra de Xirivella es troben entre les beneficiàries.