Desenvolupen una plataforma de servicis digitals que marcarà "un abans i un després" en nutrició personalitzada

Archivo - Arxiu - Investigadores d'Ainia i ITI
OSCAR PUCHE - Archivo
Publicado: martes, 17 septiembre 2024 14:37

   VALÈNCIA, 17 Sep. (EUROPA PRESS) -

   Els centres tecnològics AINIA i ITI han desenvolupat una plataforma de servicis digitals avançats que permet a les empreses del sector alimentari oferir recomanacions nutricionals ajustades a cada persona, prenent en compte factors com a perfils genètics, hàbits alimentosos i anàlisis del microbioma.

   El projecte FOOD4ONE II, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), ha aconseguit superar les limitacions tradicionals de la nutrició personalitzada. A través de tecnologies avançades com la seqüenciació d'ADN o l'anàlisi del microbioma poden integrar-se en eines digitals accessibles que permeten gestionar de manera "més eficient" intoleràncies, al·lèrgies i malalties metabòliques, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

   La plataforma integra diverses fonts d'informació, des de sensors i dispositius portàtils fins a bases de dades nutricionals. El projecte també ha avançat en la gestió eficient de dades dins del sector alimentari.

   L'espai de dades desenvolupat permet processar i emmagatzemar grans volums d'informació relacionada amb l'alimentació i la salut, per a facilitar la creació de serveis que podrien marcar "un abans i un després" en la personalització nutricional.

   Els resultats obtinguts, valoren AINIA i ITI, tenen un "enorme potencial" per a transformar tant la indústria alimentària com la societat. Així, els serveis digitals creats permeten que, a llarg termini, les empreses adapten millor els seus productes i serveis a les necessitats concretes dels seus consumidors.

   A més, la capacitat de fusionar dades provinents de perfils genètics, hàbits alimentaris i anàlisis del microbioma en una única plataforma obri "noves vies d'innovació" en el desenvolupament de productes alimentaris.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià