Camarero serà vicepresidenta primera, portaveu i secretària del Consell i el tinent general Gan Pampols, vicepresident segon
VALÈNCIA, 22 Nov. (EUROPA PRESS) -
El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat este divendres la composició del nou Govern valencià després de la catastròfica dana del passat 29 d'octubre que va arrasar diversos municipis de la província de Valencia i ha deixat, de moment, 221 víctimes mortals. Al mateix temps, oficialitza els cessaments de les fins ara conselleres de Justícia i Interior, Salomé Pradas, i d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i els nomenaments dels nous responsables autonòmics.
Segons es desprèn del document, i tal com va avançar el Consell mitjançant un comunicat, es nomena a Susana Camarero com vicepresidenta primera i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, a més de portaveu del Govern valencià en substitució de Ruth Merino, que es queda com a titular d'Hisenda i Economia. Per la seua banda, Camarero manté també la secretaria del Consell.
A més, es nomena al tinent general Francisco José Gran Pampols com a vicepresident segon i conseller per a la Recuperació Econòmica i Social de la Comunitat; a Nuria Martínez com a consellera de Justícia i Administració Pública; a Juan Carlos Valderrama com a conseller d'Emergències i Interior; i a Marián Cano com a consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.
També es disposen els cessaments de Salomé Pradas com a consellera de Justícia i Interior, i de Nuria Montes com a consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, als qui se'ls "agraïxen els servicis prestats".
DOS VICEPRESIDÈNCIES
D'esta manera, la nova estructura del Consell queda configurada en 11 departaments: Presidència i 10 conselleries, dos d'elles amb rang de vicepresidència.
Concretament, són la Vicepresidència Primera i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge; la Vicepresidència Segona i Conselleria per a la Recuperació Econòmica i Social; i les conselleries d'Hisenda i Economia; Sanitat; Justícia i Administració Pública; Emergències i Interior; Educació, Cultura, Universitats i Ocupació; Agricultura, Aigua, Ramaderia, i Pesca; Medi ambient, Infraestructures i Territori, i Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.
A Presidència se li assignen les competències en matèria d'assessorament al president i impuls de l'acció interdepartamental del Consell; anàlisi i prospectiva i projectes estratègics; relacions amb la Unió Europea, l'Estat i les CCAA; comunicació i promoció institucional; administració local; relacions amb els mitjans; simplificació administrativa; participació; transparència, i esport, així com relacions amb Les Corts, publicacions, representació i defensa en judici i assessorament en dret a la Generalitat.
A la Vicepresidència Primera i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge s'assignen les competències en matèria de polítiques de prestació social, serveis socials, dependència, persones amb discapacitat, igualtat, famílies, infància i adolescència, adopcions, joventut, dona, persones migrants, cooperació al desenvolupament, voluntariat social i habitatge.
Mentre, a la Vicepresidència Segona i Conselleria per a la Recuperació Econòmica i Social de la Comunitat Valenciana se li encomana la coordinació de les acciones competència del Consell vinculades a la recuperació com a conseqüència de la dana, a més de la coordinació de les relacions amb l'Estat i amb qualsevol altra administració "en tot allò que tinga vinculació amb l'activitat de recuperació econòmica i social".
RESTA DE DEPARTAMENTS
Quant a la resta de departaments, a Hisenda i Economia s'assignen les competències en matèria d'hisenda, finançament, economia, sector públic empresarial i fundacional de la Generalitat i consorcis no sanitaris adscrits, patrimoni i projectes i fons europeus; a Sanitat les d'aquest ram, a excepció de les emergències sanitàries, i les de salut pública, salut mental, farmàcia, avaluació, investigació, qualitat i atenció al pacient.
A Justícia i Administració Pública s'assignen les competències en matèria de justícia i consultes populars, col·legis professionals, fundacions, associacions, registres i notariado, funció pública i tecnologies de la informació i la comunicació de l'Administració; i a la nova Conselleria d'Emergències i Interior les d'interior, protecció civil, gestió de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita, extinció d'incendis i situacions d'emergència, incloses les sanitàries.
D'altra banda, al departament d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació se li assignen les competències d'educació, Formació Professional reglada, cultura, promoció cultural, patrimoni cultural, universitats, ciència, investigació, política lingüística, formació ocupacional i contínua, intermediació laboral, foment de l'ocupació, cooperativisme i treball; i al d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca estes quatre i també les d'alimentació, política agrària comuna, regadius i recursos hídrics.
Finalment, la Conselleria de Medi ambient, Infraestructures i Territori té assignades les de prevenció d'incendis, caça, benestar animal, urbanisme i vertebració del territori, obres públiques, i transports, ports i aeroports; i la d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme aquestes quatre i les d'energia, sectors productius, investigació i innovació tecnològiques, comerç interior i exterior, fires sectorials i activitats promocionals, artesania i consum.
EL DIMARTS, LA PRESA DE POSSESSIÓ
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, va avançar aquest dijous que hui es publicarien els nomenaments del nou Consell i que dimarts que ve, 26 de novembre, serà la presa de possessió, després de la remodelació del govern valencià anunciada arran de les catastròfiques inundacions del passat 29 d'octubre.