Educació realitza adaptacions en temps i format de la PAU per a persones amb necessitats específiques

Educació realitza adaptacions en temps i format de la PAU per a persones amb necessitats específiques
GVAEDUCACIO
Publicado: viernes, 27 diciembre 2024 16:18

   VALÈNCIA, 27 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha publicat en Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV) instruccions per a l'adaptació en les proves d'accés a les universitats públiques valencianes (PAU -Prova d'accés a la Universitat- i PAM -Prova d'accés a la Universitat per a Majors-) per a les persones amb necessitats específiques de suport educatiu.

   D'esta manera, la Direcció general d'Innovació i Inclusió Educativa i la d'Universitats han dictat una sèrie de mesures que garantisquen la igualtat d'oportunitats en el desenvolupament acadèmic a l'hora d'enfrontar-se a les proves i aconseguir la inclusió.

   Així, s'han dut a terme adaptacions per a alumnat amb discapacitat auditiva, visual, motriu o orgànica; alumnat amb trastorn de conducta i Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA); alumnat amb trastorn de conducta i mental; alumnes que tinguen dificultats específiques d'aprenentatge; alumnat amb Trastorn per Dèficit d'Atenció i/o Hiperactivitat (TDAH); i alumnes amb Trastorn de la Comunicació, el Llenguatge i la parla.

   Les persones que acrediten necessitats específiques de suport educatiu poden sol·licitar adaptacions en temps (fins a un 25% i excepcionalment, en casos degudament justificats podrà sol·licitar fins a un 50 %) i en espais (per exemple, situar-se en primeres files, lluny de sons i altres distraccions).

   Així mateix, es poden sol·licitar adaptacions en el format de la prova, com és el text amb font de lletra més accessible, prova en Braille o lectura en veu alta dels enunciats.

   Quant als recursos tècnics i materials, l'alumnat amb necessitats especials podrà sol·licitar mobiliari adaptat, plantilla de paper pautat, productes de suport i dispositius tecnològics per a l'accés a la informació, a la comunicació, a la mobilitat i a l'autonomia personal, entre altres.

LLENGUA DE SIGNES

   A més, en cas de necessitar ajuda, es podrà comptar amb una persona de suport, un intèrpret de llengua de signes i atenció més personalitzada per part de les persones examinadores durant l'examen i en el moment en què esta es lliura.

   Igualment, es continua amb la mesura aprovada el curs passat per als criteris d'avaluació de l'alumnat amb dislèxia, de manera que no penalitzen les faltes en assignatures no lingüístiques i es reduïx la penalització per faltes d'ortografia en àrees lingüístiques.

   Els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius poden presentar les sol·licituds per a estes adaptacions en el centre educatiu del 8 de gener a 7 de febrer. Per la seua banda, l'alumnat major de 25, 40 i 45 anys que es presenta a les PAM pot presentar les sol·licituds en la universitat corresponent del 8 de gener al 21 de febrer del 2025.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià