VALÈNCIA, 26 Dic. (EUROPA PRESS) -
Els videojocs generats només amb intel·ligència artificial (IA) són pitjors que aquells que combinen esta tecnologia amb la participació de desenvolupadors i desenvolupadores, ja que estos últims tenen "més qualitat i naturalitat".
Així ho revela un recent estudi desenvolupat per un equip de l'Institut Universitari Valencià d'Investigació en Intel·ligència Artificial (VRAIN), l'University College de Londres i la Universitat de Sant Jordi de Saragossa. El treball ha arribat a esta conclusió després d'una avaluació de la tècnica de generació automàtica de videojocs amb IA no realitzada fins al moment.
Segons apunta Carlos Cetina, investigador de l'Institut VRAIN de la UPV, empreses com a Meta, Apple o Microsoft tenen la visió que en el futur no només ens entendrem, sinó que també treballarem, estudiarem i socialitzarem en entorns digitals on les tecnologies de videojocs són un pilar fonamental, la qual cosa la UE crida Mons Virtuals.
"No obstant això, el repte més urgent per a seguir construint videojocs o aconseguir aquest visió de Mons Virtuals és la generació de contingut dels videojocs. És precisament la generació de contingut la que fa que desenvolupar videojocs com Cyberpunk 2077 o GTA VI requerisca de temps de desenvolupament d'entorn de 10 anys amb equips de milers de persones que tenen perfils heterogenis", exposa l'especialista en un comunicat.
Actualment, existixen diferents tècniques per a accelerar la generació de continguts, encara que, a causa que la investigació en desenvolupament de videojocs és encara molt incipient, no s'havien comparat aquestes tècniques mitjançant un rigorós experiment controlat.
"També perquè és necessari considerar aspectes específics com el disseny, la dificultat, la diversió o la immersió que no es consideren en el programari tradicional", afig Carlos Cetina.
Junt amb Carlos Cetina, en l'estudi han participat Mar Zamorano i Federica Sarro, de la University College London i Àfrica Domingo, de la Universitat de Sant Jordi. El treball ha obtingut el premi al millor paper tècnic en la 18 edició de l'ACM/IEE International Symposium on Empirical Programari Engineering an Measurement (ESEM), la conferència mundial on es presenten els resultats relacionats amb l'enginyeria de sofware empírica.