La Fiscalia del Suprem no compartix el criteri d'Anticorrupció, que apostava per demanar una revisió de la resolució
MADRID, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -
La Fiscalia ha decidit fer marxa enrere i ha anunciat este mateix dilluns que no recorrerà -com va assegurar inicialment-- davant del Tribunal Suprem la sentència de l'Audiència Nacional que va absoldre a l'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps del delicte de tràfic d'influències en concurs ideal amb el delicte de prevaricació del que se li acusava en el juí del 'cas Gürtel' relacionat amb els contractes adjudicats a l'empresa Orange Market, pertanyent a la trama.
Fonts jurídiques han explicat a Europa Press que ha sigut la Fiscalia del Tribunal Suprem la que ha decidit no interposar el recurs que van preparar els seus companys d'Anticorrupció. Les citades fonts assenyalen que la competència per a presentar este recurs de cassació és en últim terme de la Fiscalia de l'alt tribunal, que ha al·legat motius tècnics per a decidir no seguir avant.
En un decret, al que ha tingut accés Europa Press, l'alt tribunal té per "desistit" el recurs de cassació que va ser anunciat per Anticorrupció a principis del passat mes d'octubre. Esta Fiscalia, en concret, plantejava que estava en desacord, entre altres qüestions, amb la pròpia absolució de Camps.
En la citada resolució, l'Audiència Nacional va condemnar als integrants de la 'Gürtel', entre ells al seu líder, Francisco Correa, al seu 'número dos', Pablo Crespo, i al responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez 'El Bigotes', a 2 anys i 3 mesos de presó per haver-se conformat amb l'escrit d'acusació de la Fiscalia.
Els magistrats també van condemnar a altres huit acusats a penes d'entre 10 mesos de presó, com la imposada al cap del gabinet tècnic de la Societat de Seguretat i Promoció Industrial Valenciana (SEPIVA) Enrique Bort, fins als 8 anys de presó, com la qual va recaure sobre la del gerent d'Orange Market Cándido Herrero.
Per contra, el tribunal va absoldre a diversos consellers i funcionaris de la Generalitat valenciana per les contractacions públiques que es van estendre durant els anys 2004 a 2009, entre les quals destacaven les contractacions per l'Open de Tennis i els contractes dels Grans Esdeveniments de la Generalitat València per a la seua exposició en FITUR.
En relació amb l'acusació contra Camps per la seua participació en les contractacions de FITUR, la sentència arreplegava que no havia quedat "acreditat per prova alguna vàlida" que l'expresident "exercira pressió, suggestió, recomanació o insinuació alguna en la conducta" de l'exdirectora general de Promoció Institucional Dora Ibars o en els òrgans de gestió de les societats expositores en el stand de Grans Esdeveniments de la Fira de FITUR del 2009.
"Però és més, no existix testimoni, escrit o comunicació alguna entre tots dos en este període, la qual cosa allunya qualsevol prova o indici amb transcendència penal", indicava, incidint que no hi ha "registre algun que acredite conversa alguna sobre este tema amb Ibars --a qui el tribunal absol-- o qualsevol dels organismes i societats expositores".