El González Martí recorre la història de la pinta en la indumentària valenciana amb peces des del segle XVIII

El Museu Nacional de Ceràmica i Arts Suntuarias 'González Martí', de València inaugura l'exposició 'Del típic al tòpic. La pinta en la indumentària valenciana',
MUSEO NACIONAL DE CERÁMICA Y ARTES SUNTUARIAS
Publicado: martes, 8 octubre 2024 18:37

   VALÈNCIA, 8 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El Museu Nacional de Ceràmica i Arts Suntuarias 'González Martí', de València inaugura l'exposició 'Del típic al tòpic. La pinta en la indumentària valenciana', que revisa la importància d'este complement en la cultura tradicional amb més d'un centenar de peces dels segles XVIII i XIX.

   En concret, són més de 165 objectes --entre pintes, joieria, ceràmica i peces de vestuari-- els que "posen en valor a la pinta com a element fonamental en la indumentària tradicional valenciana", subratlla la institució cultural en un comunicat.

   La mostra, que es podrà visitar fins al 23 de març del 2025, ha sigut comissariada per Francisco Zanón Rodrigo i Virginia Zanón Alcaide i en ella es presenta un recorregut per la història d'aquesta peça, analitzant la seua evolució formal, els seus materials i motius decoratius, els plateros que les van crear i les dones que les van lluir.

"RIGORÓS TREBALL DE RECERCA"

   El projecte expositiu és el fruit d'un "rigorós treball de recerca" sobre la pinta i la pinta i la seua evolució dins de la indumentària valenciana.

    Així, compta amb exemplars dels segles XVIII i XIX procedents tant dels propis fons del museu, com de nombroses col·leccions particulars i d'institucions públiques tals com el Museu Sorolla i el Museu del Vestit, museus estatals del Ministeri de Cultura situats a Madrid, o el Museu Frederic Marés de Barcelona.

    Les peces es presenten junt amb documentació d'arxiu i elements històric-artístics coetanis que ajuden a contextualitzar-les.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià