La granja de Danone a Bétera, primera amb certificació B Corp d'Europa i segona del món

Visita a la granja de Danone a Bétera
GVA
Publicado: jueves, 27 junio 2024 17:50

   VALÈNCIA, 27 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La granja de Danone a Bétera, More Hosltein, amb la qual la companyia col·labora des de fa 43 anys, s'ha convertit en la primera a obtenir la certificació B Corp d'Europa i la segona del món pel seu compromís social i mediambiental, segons ha assenyalat aquest dijous la signatura, que ha presentat el seu full de ruta para per a donar resposta a les necessitats de la categoria del iogurt per als pròxims anys, avançant en la transformació de tota la seua cadena de valor des de l'origen.

    Esta categoria es concedix a les empreses que complixen "amb rigorosos estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat legal", després d'una avaluació que abasta, de forma holística, l'impacte positiu que cada companyia genera en els treballadors, la comunitat, el medi ambient i els clients, segons ha informat en un comunicat.

    La signatura ha reduït ja en un 20 per cent les emissions de CO2 procedents de la llet en les seues granges en els últims cinc anys i té com a objectiu baixar-les fins a un 37% per al 2030. More Holstein basa la seua activitat en cinc pilars: la gestió dels recursos hídrics i el seguiment de la conca local, amb un 34% menys de consum que la mèdia de la resta de granges; la disminució de la petjada de carboni, amb un descens del 26% des del 2018; la salut del sòl; la cura de la biodiversitat de l'entorn i el benestar animal.

   Danone ha reunit en la seua granja de More Holstein a institucions i representants del sector públic i privat, entre ells, la secretària d'Estat d'Agricultura i Alimentació, Begoña García, o la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana, Nuria Montes.

   Per a aconseguir esta reducció, Danone ha subratllat que ha dut a terme una gestió eficient del bestiar basada en el benestar animal; la gestió del fem per a afavorir la salut del sòl; una alimentació de proximitat; innovacions en metà com la introducció d'additius que contribuïsquen a millorar la digestió de les vaques, i uns altres com a energia i digitalització.

    La companyia porta 10 anys implementant esta transformació estratègica del model agroganader per a assegurar la continuïtat del camp i garantir el seu "impacte positiu" al planeta i en les persones. Danone s'ha convertit "en la primera empresa d'alimentació amb plans de reducció de gasos d'efecte hivernacle aprovats per SBTi i és la primera i única empresa d'alimentació amb un compromís de metà alineat amb el Global Methane Pledge de la COP26", ha detallat.

   "Estem davant d'un període de transició que ens està reclamant no només el sector, sinó també els nostres consumidors, i és per això que devem i volem liderar aquesta transició saludable i sostenible, i començar hui a sembrar el que volem que siga el nostre futur com a líder de la categoria", ha assenyalat François Lacombe, director general de Danone Iberia.

    Fruit de l'aposta per la col·laboració en el camí cap a la descarbonització del sector làctic, la companyia va presentar recentment el 'Informe BACA-per un sector làctic Baix en Carboni', en el qual per primera vegada es reunixen les veus més autoritzades en esta temàtica amb l'objectiu de "sensibilitzar i dinamitzar" a tots els actors involucrats i impulsar la transició cap a models de producció més sostenibles.

    La transformació des de l'origen que planteja Danone és "clau" per a definir com serà la categoria del iogurt en els pròxims anys: granges amb menys emissions de CO2; familiars que aposten pel benestar animal, per una alimentació de proximitat que promou un ús responsable dels recursos, i contribuïx a reduir el desaprofitament de la indústria alimentària i que aposten per la digitalització i l'ús de tècniques pioneres d'agricultura regenerativa, cuidant la salut del sòl i contribuint a l'economia circular.

    Així mateix, contempla nous models d'envasament amb envasos 100% reciclables, reutilitzables o compostables, minimitzant l'ocupació de plàstic verge; 100% energia renovable; residu zero i nutrients essencials amb la màxima qualitat.

    "El futur del iogurt és encara més saludable i sostenible, perquè menys és més: menys impacte mediambiental, més nutrició. Per a Danone, l'essencial és cuidar de les famílies i oferir els millors productes per a les persones i per al planeta, i això comença en el camp, en les nostres granges familiars. Perquè quant millor estan les nostres vaques, més nutritiu serà el nostre iogurt. És un procés que recorre tota la nostra cadena de valor fins a arribar a les llars", ha afegit Silvia Canals, responsable de Sostenibilitat en Danone Iberia.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià