L'amo de l'establiment s'enfronta a multes de més de 60.000 euros
ALACANT, 12 Dic. (EUROPA PRESS) -
La Guàrdia Civil ha immobilitzat 59 quilos de productes pesquers que es trobaven en un restaurant obert al públic de la comarca del Baix Vinalopó. Els aliments no comptaven amb la documentació que acreditara el seu origen, mètode de captura, controls sanitaris i estat de conservació.
Segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat, estes carències posaven en risc la salut dels consumidors, davant del que el 22 de novembre, a través de la col·laboració ciutadana, la patrulla del Servici de Protecció de la Naturalesa (Seprona) d'Elx va obtenir informació sobre una possible venda i emmagatzematge il·legal de peix en un establiment.
Després de rebre l'avís, els investigadors es van traslladar fins al local per a realitzar una inspecció exhaustiva, durant la qual van trobar diverses irregularitats relacionades amb els productes emmagatzemats en arcones congeladors i frigorífics industrials.
Entre els aliments, es van detectar 33,9 quilos de polp, 11,43 de sèpia, tres de calamar, 1,78 de tonyina, gambes i altres espècies marines, de les quals moltes podien ser immadures, és a dir, no aconseguir la talla mínima permesa per a la seua captura i comercialització.
Els productes intervinguts van quedar a la disposició de la Direcció territorial d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana, que continuarà amb les actuacions necessàries. A més, es va informar al Centre de Salut Pública d'Elx a causa dels riscos associats al consum d'aliments que no han passat els controls sanitaris pertinents.
MULTES DE MÉS DE 60.000 EUROS
El responsable de l'establiment s'enfronta a un expedient sancionador per infraccions greus a la Llei 5/2017, de 10 de febrer, de pesca marítima i aqüicultura de la Comunitat Valenciana, amb multes de fins a 60.000 euros; i a la Llei 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat, que contempla sancions de fins a 4.000.
La Guàrdia Civil ha recalcat que la pesca i comercialització il·legal de productes pesquers suposa un greu risc per al medi ambient al no respectar les normatives vigents, com els períodes de veda, els límits de captura o les talles mínimes.
Al mateix temps, apunta que la falta de controls sanitaris exposa als consumidors a possibles intoxicacions o malalties i contribuïx a un frau fiscal que afecta a la Hisenda pública.