Una investigadora de la UPV rep una ajuda per a desenvolupar biosensors que ajuden a la detecció del càncer de mama

Carla Andreu i Ramón Martínez Máñez,  IDM (Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic) projecte NanoNIR
VICENTE LARA SAEZ/UPV
Publicado: jueves, 17 octubre 2024 13:17

   VALÈNCIA, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

   Carla Arnau del Valle, investigadora de l'Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha rebut una de les prestigioses ajudes d'investigació posdoctoral Marie Curie (MSCA-PF) de la Unió Europea per a desenvolupar biosensors per a la detecció primerenca del càncer de mama, en el marc del projecte NanoNIR.

   El projecte compta amb la col·laboració del doctor Thomas Hirsch de la Universitat de Regensburg a Alemanya i el doctor Juan Miguel Cejalvo de l'Institut d'Investigació Sanitària Incliva a l'Hospital Clínic de València, segons ha informat la institució acadèmica.

   El principal objectiu d'este projecte és desenvolupar eines "innovadores, eficaces i no invasives" per a la detecció primerenca del càncer de mama, utilitzant nanotecnologia i biomarcadors. "Això permetrà millorar significativament les taxes de detecció oferint diagnòstics més precisos en etapes inicials de la malaltia, la qual cosa és crucial per a augmentar les possibilitats d'èxit en el tractament i la supervivència de les pacients", ha destacat Carla Arnau del Valle.

   Els resultats d'esta investigació podran optimitzar programes de detecció de càncer, desenvolupar mètodes no invasius per a monitorejar a pacients en risc i detectar recaigudes després del tractament.

   A més, estes tecnologies "podrien aplicar-se a altres àrees mèdiques que requerisquen detecció precoç mitjançant un sistema no invasiu", ha agregat Ramón Martínez Máñez, director de l'Institut IDM i coordinador del projecte.

   Segons ha explicat l'equip de l'Institut IDM UPV, Universitat de Regensburg a Alemanya i Incliva, la tecnologia que planteja el projecte vol contribuir a millorar la identificació de tumors en etapes primerenques, augmentant les taxes de supervivència, així com oferir un diagnòstic més precís, reduint els falsos positius i negatius. "A més, tindria un gran potencial per a ser implementat en sistemes de salut de tot el món i contribuiria també a una assignació més eficient de recursos, en identificar amb major exactitud quina pacients requerixen tractament immediat", ha afegit Carla Arnau del Valle.

   Este projecte ha rebut finançament del programa d'investigació i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea baix les Marie Sklodowska-Curie Posdoctoral Fellowship, amb l'acord de subvenció No 101103902.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià