Una jutgessa investiga una dona denunciada per treballar com a metgessa en hospitals públics de la Comunitat sense títol

Archivo - Arxiu - Ciutat de la Justícia de València
GVA - Archivo
Publicado: jueves, 19 septiembre 2024 17:23

   VALÈNCIA, 19 Sep. (EUROPA PRESS) -

   Un jutjat de València investiga a una dona denunciada per treballar durant diversos anys com a metgessa en hospitals públics de la Comunitat Valenciana sense disposar del títol corresponent, segons ha pogut saber Europa Press. La dona havia de declarar hui en l'òrgan judicial per estos fets però s'ha acollit al seu dret de no fer-ho.

   Va ser l'Il·lustre Col·legi de Metges de Valrncia (ICOMV) el que va denunciar el passat mes de juny a la dona davant de la Fiscalia després de descobrir que la mateixa s'havia col·legiat a Castelló i, quan allí van començar a sospitar d'ella, va intentar col·legiar-se a Valrncia aportant suposadament un títol fals.

   En la denúncia del Col·legi, entitat representada pel lletrat Juan Molpeceres, s'indicava que al maig del 2024 s'havia rebut una sol·licitud de col·legiació de la dona en la qual els autoritzava a accedir i comprovar la veracitat relativa a la informació acadèmica aportada, així com a realitzar totes les gestions pertinents respecte de la verificació dels títols universitaris aportats en la seua sol·licitud.

   En esta petició de col·legiació, la dona va adjuntar també el DNI i còpia del Títol Universitari de Medicina emesos per la Universitat Complutense de Madrid al juliol del 2019.

   L'ICOMV no va trobar llavors en el Registre de títols universitaris del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport cap resultat respecte a la titulació universitària en llicenciatura de Medicina de la dona.

   Per això, des del Col·legi es va contactar a través de correu electrònic amb la Unitat de Verificacions de la Sotsdirecció General de Títols i Ordenació Universitària i es va comprovar que, efectivament, el títol aportat per la dona no figurava registrat en el Registre Nacional de Títols Universitaris Oficials.

   A més, la Universitat Complutense de Madrid va comunicar al Col·legi que este títol de la dona no havia sigut emès pel seu centre i va advertir que el mateix presentava incongruències amb els documents oficials que expedien.

   Seguidament, des del Col·legi es va traslladar tota la informació a la Secretaria de l'Hospital de Sagunt, centre que li havia efectuat un requeriment per a confirmar la veracitat del document de col·legiació que la dona li havia remès.

   Davant d'esta situació, el Col·legi va presentar una denúncia en considerar que els fets podrien ser constitutius d'un delicte de falsificació documental regulat en l'article 392.1 del Codi Penal, sense perjudici dels esbrinaments i conclusions a les quals es podria arribar després de dur a terme les diligències d'investigació necessàries. Requeria a la Fiscalia que incoara diligències per a aclarir els fets.

   El ministeri públic va recolzar la denúncia del Col·legi de Metges i va demanar al jutjat que incoara diligències contra la dona per un delicte de falsificació de document oficial sense perjuí d'ulterior qualificació jurídica.

   Davant d'esta situació, el jutjat va decidir obrir una investigació i este dijous estava citada per a prestar declaració, encara que finalment s'ha acollit al seu dret de no fer-ho. A més, la jutgessa ha requerit la certificació expedida pel Col·legi de Metges de València acreditativa de l'absència de titulació de la denunciada; i un informe pericial sobre la falsedat del Títol Univeristario de Medicina suposadament emès al seu nom per la Universitat Complutense de Madrid al juliol del 2019.

   El lletrat Molpeceres ha indicat, en declaracions a Europa Press, que des del Col·legi volen que s'investigue també un possible delicte d'intrusisme professional al presumptament estar actuant la dona com a metgessa sense títol.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià