Un llibre reuneix 101 receptes per a conéixer "la tradició, la diversificació i l'evolució" de la fideuà

Portada de 'Fideuás 101 recetas', de Pedro Ponce Palomares
SARGANTANA
Publicado: jueves, 22 septiembre 2022 11:09

   VALNCIA, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

   'Fideuás 101 recetas' és el títol d'un llibre monogrfic en qu l'autor Pedro Ponce Palomares reuneix més d'un centenar de propostes basades en "la tradició, la diversificació i l'evolució" d'aquest plat tradicional.

   La recopilació receptes, que publica Sargantana, ofereix "una bona guia" per a gaudir de fideus molt singulars. La fideu "és un guisat tradicional amb més d'un segle d'antiguitat, que s'ha convertit en un plat emblemtic de la gastronomia espanyola, un plat amb identitat prpia expandit per totes les regions, per com en totes les receptes sol haver-hi diferents versions".

   Amb el pas dels anys, afig, "ha evolucionat i s'ha diversificat, ja que no tot és marisc i peix, doncs els gustos i l'atreviment, igual que les allrgies o intolerncies al marisc, han donat lloc a fideus d'all més diverses", explica l'autor en un comunicat.

   I subratlla: "Ara, en qualsevol restaurant que cuine aquest plat, resulta extrany no trobar en la seua carta fideus elaborades amb diferents mariscs, amb diferents peixos, amb carns diverses, amb bolets o amb verdures. Tots aquests plats són fcilment reconvertibles al seu plat homnim cuinat amb arrs".

   En aquesta obra, Ponce Palomares advoca per descobrir i gaudir d'una cuina sana basada en els fideus, "una cuina amb arrels en la nostra gastronomia tradicional, amb elaboracions inspirades en altres guisats molt populars de les nostres terres, plats que encaixen dins de la coneguda com a dieta mediterrnia".

   Pedro Ponce Palomares (Villalpardo, Conca, 1960) ha treballat en hoteleria compaginant l'activitat entre fogons amb els seus estudis.

   Va passar per la cuina de restaurants d'all més variat, "quasi tots ells de poc llustre, amb jornades interminables per sous medievals de vesprada, malament i mai, i, traient una mica d'ací i un altre poc d'all, va avanar en l'art de la cuina", explica l'editorial en un comunicat.

   Passats els anys i retirat dels fogons professionals, va publicar 'El libro de los arroces: el arroz en mi memoria', amb 123 receptes. El següent període de cuina va ser un assaig que interpretava el que va poder ser la cuina de l'edat mitjana i publicat en el llibre '124 recetas de la cocina medieval española'. La següent publicació va ser un llibre basat en les seues arrels: 'Cocina castellano-manchega, 101 recetas'.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià