Montes subratlla la professionalitat de 'Gastrónoma', "oportunitat per a aprendre dels millors i incidir en la formació"

Publicado: lunes, 13 noviembre 2023 17:46

   Destaca la vinculació del certamen amb el turisme i la cadena de subministrament i Catalá el lideratge del talent valenci en la cuina

   VALNCIA, 13 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La consellera d'Innovació, Indústria, Comer i Turisme, Nuria Montes, ha subratllat la professionalitat de la Fira Gastronmica del Mediterrani, 'Gastrónoma 2023', inaugurada aquest dilluns a Fira Valncia amb la participació de més de 250 expositors i més de 200 ponents "d'alt nivell" sobre una superfície de 25.000 metres quadrats.

   La responsable autonmica, que ha considerat "fonamental" traslladar suport a esdeveniments com a est, ha assegurat que aquest "ofereix una oportunitat única per a aprendre dels millors, incidir en la formació, explorar noves tendncies i, per descomptat, gaudir d'experincies excepcionals" en gastronomia.

   Montes s'ha pronunciat d'aquesta manera durant la inauguració del certamen, un acte que ha presidit al costat de l'alcaldessa de Valncia, María José Catalá, i en el qual ha estat acompanyada pel conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre; el president de la Diputació de Valncia, Vicent Mompó; el president de 'Gastrónoma', Carlos Mataix; el director del certamen, Alejandro Roda; i representants del sector empresarial de la Comunitat Valenciana entre uns altres.

   Turisme Comunitat Valenciana recolza aquesta cita, que es desenvolupar fins al 14 de novembre en Fira Valncia, a través d'un conveni subscrit amb Conhostur per a la difusió del producte gastronmic; i, d'altra banda, a través d'una subvenció nominativa a Fira Valncia per al suport a la promoció del producte turístic, en aquest cas, la gastronomia.

   'Gastrónoma' est considerat certamen "referent en la gastronomia" del Mediterrani i permet "posar en valor el producte i el gran treball dels cuiners", segons ha ressaltat la Generalitat.

   La consellera de Turisme ha insistit en l'aposta del govern valenci per a impulsar la gastronomia com a producte turístic a través de la marca gastroturística 'L'Exquisit Mediterrani'. Un dels espais de la cita, la Cuina Central, porta aquesta marca impulsada per Turisme Comunitat Valenciana. En ell se citen "prestigiosos cuiners i grans ambaixadors d'aquesta marca" com a mostra del "compromís" autonmic "amb la promoció de la nostra identitat culinria única", ha postillat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià