VALÈNCIA, 18 Sep. (EUROPA PRESS) -
El Museu de Belles Arts de València (MuBAV) engega, a partir de dimecres 25 de setembre, el seu primer grup de lectura estable, 'Pinten llibres'.
Es tracta d'una iniciativa promoguda per l'assagista, comissari d'exposicions, editor i docent Álvaro de los Ángeles, amb la qual es pretén unificar els dos universos, el literari i el pictòric, amb la intenció de generar un context narratiu i sociohistórico en les exposicions temporals del MuBAV i, al mateix temps, actuar puntualment en algunes obres de la col·lecció exposades de manera permanent, explica la Conselleria d'Educació i Cultura en un comunicat.
Així, les exposicions i les obres de la col·lecció permanent del Museu oferiran una sort d'imaginari de la literatura, una documentació de primera mà que posseirà també la importància de ser registre del seu temps.
En concret, per a esta primera edició de 'Pinten llibres' s'han programat quatre sessions, una per mes, que abordaran obres literàries d'autors com Emilia Pardo Bazán ('Insolación', 1889), Benito Pérez Galdós ('Memorias de un desmemoriado', 1915), J.D. Salinger ('Nueve cuentos', 1953) i Elena Fortún ('Celia en la revolución', 1987).
Les lectures que abordarà l'activitat es relacionaran amb l'exposició dedicada al pintor Antonio Muñoz Degraín en el centenari de la seua mort, d'una banda, i amb la primera retrospectiva sobre l'artista Rosario de Velasco que el Museu de Belles Arts de València presenta el 7 de novembre, en col·laboració amb el Museu Nacional Thyssen Bornemisza.
Totes les sessions, amb una durada de 90 minuts cadascuna, se celebraran a diferents espais del MuBAV, depenent del llibre i de la dinàmica que es genere.
Els participants no necessiten cap preparació prèvia ni cap titulació, únicament la passió per llegir llibres, mirar quadres i posar idees en comú.