L'Ajuntament ha contractat 15 empreses amb 20 equips per a reforçar els treballs i posar-les a la disposició de la UME i l'Exèrcit
VALÈNCIA, 16 Ene. (EUROPA PRESS) -
L'Ajuntament de Paiporta ha acabat la retirada de llots del cent per cent dels garatges i ha assumit un cost de més de cinc milions d'euros en maquinària, segons ha informat el consistori en un comunicat. Els treballs han sigut possibles gràcies a la contractació de recursos i maquinària especialitzada per part del consistori, per este import, a través del Departament de Medi ambient.
Esta maquinària s'ha posat a la disposició de les diferents unitats de l'emergència i en coordinació amb la Unitat Militar d'Emergències (UME), els Bombers, les Forces Armades i Diputació. "Este cost ha sigut assumit per l'Ajuntament per a poder accelerar els treballs que, sense esta maquinària estaven sent molt lents", ha afirmat l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat.
"L'Ajuntament ha contractat 15 empreses amb 20 equips per a reforçar els treballs i posar-les a la disposició de la UME i l'Exèrcit. El nostre objectiu prioritari és assegurar el benestar de la nostra ciutadania i retornar com més prompte millor la normalitat a les seues vides", ha assenyalat Albalat.
L'alcaldessa ha agraït "tota l'ajuda que arriba" però també ha instat a la Diputació i a la Generalitat "al fet que dimensionen els treballs correctament perquè els recursos han sigut clarament insuficients fins ara".
SEGONA FASE
Ara, Paiporta entra en una segona fase de l'emergència en la qual les comunitats de propietaris poden començar a condicionar les seues finques, garatges i ascensors. L'Ajuntament aprofitarà els recursos disponibles per a recolzar estes labors de neteja "en la mesura del possible".
Així mateix, ha considerat "fonamental" que els veïns i veïnes de Paiporta "tinguen una accessibilitat als seus pisos segura i eficient i, per a això, cal reactivar el funcionament dels ascensors". El consistori ha instat al Consorci d'Assegurances a agilitar les indemnitzacions i que els veïns "puguen avançar en els treballs de rehabilitació de les seues finques i habitatges".
Per la seua banda, el regidor de Medi ambient, Óscar Pellicer, ha subratllat l'"esforç col·lectiu" que ha fet possible este avanç: "Vull agrair profundament la col·laboració de totes les entitats implicades i la paciència dels veïns i veïnes. Este treball conjunt ha sigut crucial per a avançar en la recuperació de les nostres infraestructures, edificis i habitatges. Encara queda molt treball i l'Ajuntament va a seguir oferint tots els recursos possibles i treballant per aconseguir més".