Pilar de la Horadada celebra 38 anys d'independència d'Oriola

El Pilar de la Horadada celebra 38 anys d'independència d'Oriola
AYUNTAMIENTO PILAR DE LA HORADADA
Publicado: miércoles, 31 julio 2024 18:51

   ALACANT, 31 Jul. (EUROPA PRESS) -

   El municipi alacantí del Pilar de la Foradada ha celebrat el XXXVIII Aniversari de la Segregació del municipi d'Oriola, mitjançant un acte institucional a la Plaça de l'Església davant d'un miler de persones.

   L'acte, que s'ha celebrat en la nit del dimarts, ha homenatjat a l'acadèmia 'Plus ultra', dirigida per Carlos Martínez Ferrer, un centre d'estudis que va marcar el desenvolupament educatiu del Pilar de la Foradada des de l'any 1969 fins al 1977, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

   L'acadèmia 'Plus ultra' va preparar als seus alumnes en els exàmens i revàlida corresponents a l'antic pla d'estudis, compost pel batxillerat elemental i el superior.

   El regidor de Cultura i Educació del Pilar de la Horadada, Darío Quesada Ferrer, ha ressaltat "el valor educatiu i el projecte cultural" de la seua Regidoria.

   Posteriorment, els assistents van poder gaudir del documental que es va projectar, dirigit per María García Samper i editat per la Regidoria de Cultura, que posa de manifest la gran envergadura de l'acadèmia, mitjançant la qual el professorat va conduir a tota una joventut cap a un avenir diferent del que tenien esbossat.

   Tres antics alumnes, Emilia Sánchez Moya, María García Giménez i Antonio Ballester López, van aportar les seues vivències i testimoni en l'acadèmia, així com la petjada que els va deixar en les seues vides.

   L'alcalde, José María Pérez Sánchez, i el regidor de Cultura van reconèixer la labor del director de l'acadèmia, Carlos Martínez, i van rebre en l'escenari a Florentina Adiego Aransay, Consuelo Zapata Samper, Mari Fina Moya Pérez, Isabel Castejón Martínez, en representació del seu germà José Antonio i a Mari Sol Izquierdo.

   L'acte va finalitzar amb el so de campanes i pirotècnia, que va donar veu i llum a la façana de l'Església parroquial, que tants anys va servir com a escenari del procés de segregació i fins i tot de la celebració del naixement del municipi pilareny.

   Les balades i veus del grup musical Mocedades, el triomf original del qual data dels anys setanta, igual que ho va ser l'acadèmia 'Plus ultra', van ser posats en escena mitjançant l'espectacle 'On estàs cor. Tribut a Mocedades'.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià