El PP respon a Veneçuela que trencar relacions amb Espanya és una actitud "natural d'una dictadura" que "agonitza"

El portaveu del PP, Borja Sémper (e) i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo (d), ixen d'una sessió plenària al Congrés dels Diputats, a 11 de setembre del 2024, a Madrid (Espanya).
Alberto Ortega - Europa Press
Publicado: jueves, 12 septiembre 2024 11:13

   MADRID, 12 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu del PP, Borja Sémper, ha respost a l'Assemblea Nacional de Veneçuela que la petició per a trencar relacions diplomàtiques i comercials amb Espanya desmostaría que el veneçolà és "un règim que agonitza" i que seria un "comportament normal i natural d'una dictadura" que ataca als països que li recorden les seues carències democràtiques.

   Així ho ha sostingut el dirigent 'popular' en una entrevista en Telecinco, recollida per Europa Press, hores després que el president del Parlament veneçolà, Jorge Rodríguez, demanara als diputats que aproven una resolució per a tallar relacions diplomàtiques i comercials amb Espanya, en resposta al fet que el Congrés, a instàncies del PP, reclamara el dimecres a l'Executiu que es reconega a l'opositor Edmundo González com a president electe de Veneçuela.

   Per a Sémper, "és un comportament normal i natural d'una dictadura" que Veneçuela ataque "la llibertat dels seus ciutadans", alhora que "assenyala i s'enfronta" amb els països que li diuen "que és una dictadura". "També són les raneres d'un règim que agonitza", ha agregat el també sotssecretari de Cultura del PP.

   En este sentit, ha fet una crida a "intentar entre tots" al fet que l'agonia del règim de Nicolás Maduro siga "el més ràpida possible" i que "faça el menys dany possible", ja que "Veneçuela i els veneçolans mereixen un govern democràtic" i "mereixen viure en un país lliure".

   Per això ha reclamat al Govern de Pedro Sánchez que "se suma" i "lidere a Europa el paper que Espanya ha de tenir a Llatinoamèrica" perquè, en la seua opinió, quan alguna cosa succeix a Sud-amèrica "Europa mira a Espanya, no mira a Letònia, no mira a altres països que amb tot respecte tenen molta importància però no la influència en la història i els vincles emocionals, culturals, socials, polítics que té Espanya amb Llatinoamèrica".

   "Espanya deuria liderar una posició digna també a Veneçuela i per això demanem i hem demanat i anem a seguir exigint a este Govern que es pose el primer en la defensa de la llibertat i del canvi i la desaparició de Madur a Llatinoamèrica", ha afegit Sémper, insistint en la necessitat de reconèixer a Edmundo González com a president electe de Veneçuela.

Leer más acerca de:

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià