VALÈNCIA, 27 Dic. (EUROPA PRESS) -
El PPCV ha demanat a Les Corts Valencianes modificar el nou registre de viatgers "impost pel Govern de Sánchez" per a atendre així "les peticions del sector turístic". Per a això, ha presentat per registre una proposició no de llei (PNL) en la qual sol·licita a l'Executiu central la modificació d'este registre que va entrar en vigor el passat 2 de desembre. "No té cap sentit i tot el sector està en contra", ha sostingut.
El portaveu de Turisme del Grup Popular, Manuel Pérez Fenoll, en un comunicat, ha advertit que aquest nou decret "està obligant al sector a enfrontar-se a tràmits administratius molt complexos que suposen una càrrega addicional per a les empreses, a més de generar confusió amb l'aplicació quant a la protecció de dades i sistemes de pagament".
Per al diputat 'popular', este nou decret "no té cap sentit i tot el sector està en contra". "El nou registre està tenint implicacions directes en el funcionament ordinari que li afecten de manera negativa", ha avisat.
Al mateix temps, ha sostingut que amb esta mesura "es posa en risc la competitivitat del sector, amb multes de fins a 30.000 euros, amb una imposició que li ataca directament i aplicada sense cap consens ni diàleg amb el sector hostaler, motor del sector turístic a Espanya i en la nostra Comunitat".
Segons Pérez Fenoll, el Govern d'Espanya demostra "una tremenda falta de sensibilitat i consideració cap a una indústria vital per a la nostra economia, generant caos en els establiments turístics". "Estem davant d'un nou atac del Govern de Sánchez al sector i una nova pedra en el camí", ha lamentat.
En este sentit, el PPCV ha volgut posicionar-se "del costat de les patronals hoteleres, allotjaments turístics i treballadors del sector, que veuen un sense sentit la càrrega de treball". "Haurien d'asseure's a consensuar unisquen norma imposada", ha considerat.
A més, els 'populars' valencians creuen que el text "contravé les directrius europees sobre protecció de dades", per la qual cosa insten al Ministeri de l'Interior a "reconsiderar" este Reial decret "una vegada demostrat el seu fracàs", així com a "dialogar amb els professionals del sector" per a trobar "solucions viables que no seguisca perjudicant l'activitat econòmica ni l'experiència dels turistes".