Premiats quatre projectes sobre turisme intel·ligent presentats per estudiantat de la UV

Premiats quatre projectes sobre turisme intelligent presentats per l'estudiantat
UV
Publicado: miércoles, 13 diciembre 2023 13:21

   VALNCIA, 13 Dic. (EUROPA PRESS) -

   Quatre projectes sobre turisme intelligent presentats per l'estudiantat dels graus de Turisme i del doble grau Turisme i Administració i Direcció d'Empreses (TADE) han sigut premiats dins del projecte d'innovació docent Politur, que lidera la professora Rosa Roig, del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de Valncia.

   En l'edició d'enguany de Politur, el primer premi de TADE ha recaigut en el projecte 'Wave no waste', de Gemma Camarillas, Esther Company, Pablo García i Belén González. El segon premi li ha correspost al projecte 'Descobrint el Cabanyal', de Lola Giner, Claudia Lloret, Jana Mora, Carmen Pastor i Aitana Torrente. En el grau de Turisme, el primer premi ha estat per la idea 'Alimentos amigables (veggie's)', de Dania Beldjoudi, Carla Barber, Andrea Estrella i Vera Prado. El segon premi ha anat a parar a 'Projecte Malvarrosa, gestió de multituds', de Miguel Andrés Llinares, Rocío García , Leyre Martínez i Iván García.

   Les propostes s'han presentat a la Facultat d'Economia davant els responsables de turisme de l'Ajuntament de Valncia, la Diputació de Valncia i Visit Valencia Convention Bureau, informa la Universitat en un comunicat.

   L'estudiantat, en el seu darrer curs, ha identificat les mancances del model turístic actual d'acord amb els parmetres del Destí Turístic Intelligent (DTI) des de la perspectiva de la sostenibilitat social, econmica i medi ambiental, l'accessibilitat a la ciutat de Valncia, la governana i la tecnologia. Cadascun dels projectes és una solució a un repte identificat per l'alumnat en un dels sectors turístics.

   Per tant, cada projecte és un producte turístic que amplia l'oferta de Valncia a partir de la creació d'infraestructures tecnolgiques d'avantguarda, que permeten millorar l'experincia del turista al mateix temps que incrementen el benestar de la població resident al protegir l'entorn medi ambiental i la cultura local alhora que generen riquesa econmica local.

   El paradigma del DTI situa al turista i al resident en el centre de l'ecosistema turístic, convertint al turisme com a motor de desenvolupament socio-econmic intelligent que reverteix positivament en el destí turístic. De fet, darrere cada proposta es constata una mirada que respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

ACCESSIBILITAT I GASTRONOMIA

   Els projectes han girat en torn a l'accessibilitat a la ciutat, la posada en valor de la gastronomia local de quilmetre zero, l'impuls del comer local, la mobilitat turística sostenible, la diversificació de l'oferta turística, la sostenibilitat social, entre altres qüestions, abordant els grans reptes de l'ecosistema turístic valenci.

   A la presentació dels projectes han assistit el deg de la Facultat d'Economia, Francisco Múñoz Murgui; la cap de servei de Turisme de l'Ajuntament de Valncia, María José Vivó; la cap de Turisme Valncia de la Diputació de Valncia, María José Guillem; i la tcnica de Visit Valencia Convention Bureau, Amaya Raéz, en companyia dels professors Rosa Roig i Santiago Luzuriaga, del Departament d'Economia Aplicada.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià