VALÈNCIA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -
Olga Blasco Blasco, professora d'Economia Aplicada de la Universitat de València (UV), ha sigut nomenada assessora científica del Ministeri de Cultura. S'incorporarà a esta àrea per a reforçar els ponts entre l'Executiu i la comunitat científica i contribuir així a la millora del disseny de les polítiques públiques.
Blasco és una de les 22 persones que han sigut triades per a formar part del primer equip de científics i científiques que assessoraran als diferents ministeris del Govern, en un procés al que es van presentar 1.601 persones i en el qual 300 d'elles optaven al lloc d'assessorament en el Ministeri de Cultura, segons ha indicat la institució acadèmica valenciana en un comunicat.
La professora Olga Blasco compta amb una "consolidada trajectòria" dedicada al mesurament de la cultura, un camp en el qual porta anys treballant, especialment en l'avaluació de polítiques culturals. De fet, ha sigut directora del grup de recerca de Mètodes Quantitatius per al Mesurament de la Cultura en la Universitat de València.
La institució acadèmica valenciana ha ressaltat que aquest nomenament és "un reconeixement a la trajectòria acadèmica" de la professora Blasco i a la seua "capacitat per a aplicar el coneixement científic en la millora de les polítiques públiques".
El treball d'estos assessors i assessores se centrarà a crear nous vincles i espais de col·laboració entre el Govern i les universitats i centres d'investigació, que el coneixement científic "ajude a dissenyar millors polítiques i prendre més decisions basades en l'evidència empírica".
Les persones triades també contribuiran al desenvolupament de ferramentes, protocols i codis ètics per a crear una cultura de l'assessorament científic en les institucions.
Esta xarxa d'assessorament estarà coordinada per l'Oficina Nacional d'Assessorament Científic (ONAC) de la Presidència del Govern, i treballarà en estreta col·laboració amb la xarxa d'especialistes del CSIC, la Comissió Europea i altres xarxes científiques internacionals.
L'objectiu, segons l'ONAC, és abonar el terreny per a assentar una cultura de la política pública informada per l'evidència científica. L'elecció s'ha produït en un procés "transparent i objectiu basat en mèrits", que ha sigut codiseñado i coimplementado per la comunitat científica, representada per més de 100 professionals de CRUE, COSCE, FACME, l'Institut d'Espanya i la xarxa SOMMa.
Este equip s'integrarà en el nou ecosistema d'assessorament científic amb el qual explicarà l'Administració General de l'Estat a partir d'ara.