Desenvolupar noves terpies utilitzant com a molcula diana l'ARN
VALNCIA, 2 May. (EUROPA PRESS) -
El projecte 'Targeting RNA as an approach for treating retinal diseases' (RETORNA), presentat per un consorci format per nou socis europeus i liderat per la Universitat Catlica de Valncia (UCV), rebr de la Comissió Europea -a l'espera de la firma del Grant Agreement- un finanament de 2,6 milions d'euros en el marc de l'última convocatria de les accions Marie Sklodowska-Curie (MSCA Doctoral Networks 2021), dins d''Horizonte Europa'.
El projecte servir per a finanar deu subprojectes d'investigació que tenen com a objectiu principal descobrir noves terpies contra la ceguera utilitzant com a molcula diana l'ARN, segons ha informat la institució acadmica en un comunicat.
El doctor Javier Sancho, professor de la Facultat de Medicina i Cincies de la Salut de la UCV i coordinador del projecte ha detallat que aquests deu projectes abordaran el tema de manera diferent. "Alguns faran ús de la biologia cellular, uns altres de la bioinformtica i alguns fins i tot des de l'economia", ha precisat.
Sancho també ha especificat que "aquests subprojectes seran duts a terme per deu doctorands, que hauran d'acabar la seua tesi en els quatre anys que dura el programa". Per a a, "es formar un programa de doctorat ad hoc en el qual, a més de les tasques prpies d'investigació de cadascun, els estudiants participaran en diferents formacions, no només sobre temes científics, sinó també sobre temes d'una altra índole com poden ser empresarials o socials", ha afegit.
A més, cadascun d'aquests doctorands haur de realitzar almenys dos estades internacionals, una d'elles en una empresa. "D'aquesta manera els doctorands, en acabar la seua tesi, tindran una formació que els permetr travar en el món acadmic, per també en el de la indústria", ha subratllat aquest doctor.
La UCV és la promotora i líder del consorci europeu que ha presentat el projecte i que est format per set universitats europees (Universitat Catlica de Valncia, Universitat de Leipzig, Universitat Karls Eberhard, Universitat Bahesehir, Universitat d'Alacant, Universitat Leiden i Universitat Collegi Cork) un institut d'investigació (ProQR Therapeutics) i l'empresa farmacutica Fondazione Telethon.