Quique Dacosta manté les tres estreles Michelin per al restaurant de Dénia i suma la segona per a Deessa a Madrid

Archivo - El cuiner Quique Dacosta.
Eduardo Sanz - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 23 noviembre 2022 10:31

   Sense noves estreles valencianes en el firmament 2023

   VALNCIA/TOLEDO, 23 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El restaurant de Quique Dacosta a Dénia continua a l'Olimp de la cuina espanyola amb les seues tres estreles i, a més, el xef aconsegueix sumar, al costat de Guillermo Chávez, la segona distinció per a Deessa, el seu projecte a Madrid, segons s'ha anunciat en la Gala Michelin Espanya i Portugal 2023, celebrada anit a Toledo.

   "La delicada i portentosa cuina de Dacosta, que trasllada el Mediterrani al nostre paladar, ala el vol i aconsegueix noves cotes a l'emblemtic" Mandarin Oriental Ritz Ritz, afirma el veredicte.

   D'aquesta manera, el cuiner extremeny per valenci d'adopció es fa amb la seua setena estrela, ja que cal sumar les dos que manté El Poblet, situat a Valncia.

   Després de la gala, la gastronomia de la Comunitat Valenciana conserva 22 estreles, per no aconsegueix afegir cap novetat.

   A més de les tres estreles de Quique Dacosta Dénia i les dos d'El Poblet, també seguiran lluint dos distintius Michelin Ricard Camarena, a Valncia; L'Escaleta, a Cocentaina; i Bon Amb (Xbia).

   Amb una estrela figuren les sis novetats de la gala que es va celebrar fa vora un any a Valncia --Lienzo, Fierro i Kaido Sushi Bar, a Valncia; Arrels, a Sagunt; Atalaya, a Alcossebre; i Peix & Brases, a Dénia-- al costat de Baeza & Rufete, Alacant; La Salita, Valncia; Tula, Xbia; El Xato, a La Nucia; Audrey's by Rafa Soler, a Calp; Raúl Resino, Benicarló; La Finca, Elx; Beat, Calp; Casa Pepa, Ondara; Riff, a Valncia; i Cal Paradís, a la Vall d'Alba.

NOUS BIB GOURMAND

   A més, Xanglot (Valncia) i Napicol (Meliana) s'incorporen al llistat Bib Gourmand, que destaca establiments de qualitat que ofereixen un bon menjar a preus assequibles.

ASCENDIXEN ATRI I ELS GERMANS TORRES

   Al seu torn, el xef Toño Pérez, d'Atrio (Cceres); i els germans Sergio i Javier Torres, del restaurant Hermanos Torres a Barcelona, són els nous restaurants amb tres estreles Michelin a Espanya i Portugal.

   Amb aquests dos establiments, són ja 13 el total de restaurants a la Península on brilla la mxima distinció de la prestigiosa guia culinria, ja que cap dels triestrelats han perdut guardó.

Leer más acerca de:

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià