El Rector Peset mostra les fotografies de Vidal Corella sobre la Revolució d'Octubre del 1934 a València

Fotografia de Vidal Corella
UV
Publicado: viernes, 18 octubre 2024 17:22

   VALÈNCIA, 18 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El col·legi major Rector Peset de la Universitat de València (UV) inaugura este divendres una exposició amb les fotografies de Luis Vidal Corella sobre la Revolució d'Octubre del 1934 a València. L'exposició estarà oberta fins al 24 de novembre a la sala de la Muralla.

   Enguany es complix el 90º aniversari de la Revolució d'Octubre del 34, per la qual cosa la UV ha organitzat una mostra que se centra en la València d'eixe any convuls, captada per Luis Vidal Corella a través del seu objectiu, segons ha precisat la institució acadèmica en un comunicat.

   L'exposició serà inaugurada a les 19.00 hores per la vicerectora de Cultura i Societat de la UV, Ester Alba; el net de Luis Vidal Corella, Carlos Vidal; els comissaris de l'exposició Óscar Navarro i Francisco Collado; i el director del Col·legi Major Rector Peset, Carles Xavier López.

   La Revolució d'Octubre es va produir principalment a Astúries i Catalunya, però estos fets van tenir el seu ressò en la ciutat de València amb set dies de vaga, que van portar el Govern a declarar l'estat de guerra. El fotògraf Luis Vidal Corella va arreplegar la tensió social del moment, quan els treballadors manifestaven el seu descontentament amb parades laborals, manifestacions i piquets.

   Luis Vidal Corella (València, 1900-1959) integrava la segona generació d'una saga de fotògrafs. Va ser reporter gràfic de premsa i testimoni de la realitat valenciana durant dècades. Va aprendre l'ofici del seu pare, Martín Vidal Romero, i als 14 anys ja portava penjada la càmera.

    Va treballar per al Diari de València, que més tard es convertiria en El Mercantil Valencià. Va ser col·laborador de l'Agència EFE, ABC, El Ruedo o La Vanguardia i de diaris esportius com a Marca i Mundo Deportivo.

   Vidal va arreplegar la tensió social del moment, captada amb una Zeiss Ernemann de plaques de vidre i bastidor de fusta, amb unes imatges que traslladaven la realitat que s'estava vivint en el carrer.

   L'exposició s'articula en sis blocs temàtics. El primer, dedicat a Luis Vidal Corella, ens acosta a la figura del fotògraf, la seua obra i la tensió social del moment. Les seues fotografies es convertixen en el record dels fets, en la documentació històrica que cal desxifrar.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià