Rovira, "molt tranquil" amb les discrepàncies del Govern amb la Llei de llibertat educativa: "Les resoldrem"

Archivo -  El conseller d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, en una imatge d'arxiu
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

   Ironitza i diu estar "encantat" amb què partits "catalanistes" porten la norma al TC: "M'encanta, demostra quin és l'objectiu"

   VALÈNCIA, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha assegurat estar "molt tranquil" sobre les discrepàncies manifestades pel Govern sobre diversos aspectes de la Llei de llibertat educativa, i ha reivindicat que la norma ha passat "tots els filtres jurídics". Ha especificat que es tracta de "xicotetes puntualitzacions" per part de l'Administració central, "res més". "Les resoldrem sense cap problema", ha asseverat.

   Sobre este tema, ha subratllat que el Govern "només fa una xicoteta discrepància" sobre la norma aprovada el juny passat a Les Corts Valencianes, concretament amb l'article 14 --que es referix a l'exempció de la matèria de Valencià en l'avaluació i qualificació de l'alumnat i foment del seu estudi a zones de predomini lingüístic castellà-- i les disposicions addicionals primera i quarta.

   En declaracions als mitjans abans de participar en l'acte d'obertura de curs de la Universitat Catòlica de València (UCV), el conseller ha defensat que la Llei de llibertat educativa va ser "fruit del consens polític" a la Comunitat Valenciana i ha afegit: "No sé si el Ministeri li l'ha estudiat bé". "Autoritza que els alumnes que viuen a zones castellanoparlants tenen dret a l'exempció des de l'any 83, eixa és la discrepància", ha apuntat.

   D'altra banda, quant a la discrepància amb les disposicions addicionals sobre l'Educació plurilingüe en altres ensenyaments del sistema educatiu i sobre les situacions excepcionals relatives al requisit lingüístic del professorat, Rovira ha indicat que des del seu departament l'"estudiaran".

   "El Govern diu que ho fem --l'exempció de quatre anys per a formar-se en valencià a persones que venen de fora de la comunitat-- només en casos excepcionals per temes de conciliació familiar. I nosaltres obríem la mà al fet que persones docents d'altres comunitats puguen vindre i donar-los un termini perquè es traguen la titulació de valencià", ha especificat.

   En qualsevol cas, ha emmarcat estes qüestions en "xicotetes discrepàncies" del Ministeri amb la Conselleria d'Educació, "res a veure amb la famosa roda de premsa de Compromís" --en la qual la coalició va anunciar que negociava amb altres formacions al Congrés per a presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la norma--, i ha reivindicat que la Llei ha passat "tots els filtres jurídics" del Consell Jurídic Consultiu i està "aprovada per Les Corts".

"DEMOSTRA QUIN ÉS L'OBJECTIU"

   D'altra banda, preguntat pel recurs d'inconstitucionalitat de la llei educativa valenciana presentat per Compromís, amb el suport de fins a 50 diputats de Sumar, Podem, Bildu, ERC, Junts i BNG, Rovira ha bromejat: "Esperem que ho presenten. No sé els diputats ho signaran, perquè Compromís té un o dos".

   A més, ha ironitzat davant del suport de la resta de les formacions i s'ha mostrat "encantat" amb el fet que "partits catalanistes com Junts i Esquerra recórreguen la llei de llibertat educativa de la Comunitat Valenciana". "M'encanta, m'encanta, perquè demostra quin és l'objectiu", ha afirmat.

   Ha assenyalat que el TC "ja prendrà les mesures que haja de prendre" i ha garantit que, en qualsevol dels escenaris, la Generalitat Valenciana, "lògicament, complirà sempre amb el que diguen els tribunals".

Contador

Leer más acerca de:

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià