Serra celebra el III concurs d'olla amb carabassa amb 12 restaurants participants

Serra celebra el III concurs dolla amb carabassa
AYUNTAMIENTO SERRA
Publicado: viernes, 27 octubre 2023 16:43

   VALNCIA, 27 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El III Concurs Nacional d'Olla amb Carabassa Vicente Granero-Vila de Serra se celebrar el prxim dilluns 30 d'octubre a la localitat valenciana amb un total de 12 restaurants participants.

   Es tracta d'una competició professional que vol recuperar el plat típic d'este municipi enclavat al cor de la Calderona: l'olla amb carabassa. El certamen est dins les II jornades gastronmiques de la carabassa: tradició i innovació i es recupera després d'uns anys de paró, informa l'organització en un comunicat.

   El concurs du el nom del cuiner de la localitat, Vicent Granero. Granero és tot un referent en l'mbit gastronmic i el xef més representatiu i guardonat amb qu compta el municipi. El concurs també té la modalitat de postre de fruita de la tardor.

   En paraules de l'alcaldessa de Serra, Alicia Tusón: "El certamen, a més de promocionar el plat típic, vol convertir-se en un referent gastronmic de primer ordre. Un esdeveniment que juntament amb la Fira de la Calderona servisca per a donar a conixer la localitat. Estem treballant molt per posicionar el nostre municipi com a referent turístic amb una oferta molt variada."

   Els restaurants participants es donaran cita a les 10:30 hores a la plaa de la S.M. La Primitiva per competir pel guardó. L'olla amb carabassa és un plat de la cuina tradicional serrana i té com a principal ingredient la carabassa. Fesols, crelles, napicol i arrs acompanyen també este plat que es pretén fomentar i donar a conéixer. Parallelament al concurs d'olla en carabassa també hi haur premis per als millors postres a base de fruita de tardor.

   El jurat estar format per reconeguts professionals i dos mestresses de casa coneixedores del plat. El restaurant que millor cuine l'olla ser obsequiat amb 1.000 euros. El segon i tercer lloc, s'endur 500 i 300 respectivament. Els guardons per a les postres aniran des dels 500 euros per al primer premi, fins als 300 del segon i 150 per al tercer.

   Al certamen competiran 12 restaurants per vore qui fa la millor olla amb carabassa. Els establiments participants són: Restaurant Juan XXIII de Benifaió; els restaurants de Valncia, Binhui food, Can Valear i Goya Gallery; Chef Amadeo, de la platja de Gandia; Bon Aire d'El Palmar; Setaygues de Siete Aguas i els restaurants de Serra La Garrofera i Chaparral.

   Este concurs professional se celebra dins de les segones jornades gastronmiques: carabassa, tradició i innovació. Una edició en la qual participen 9 empreses locals: 7 bars i restaurants i 2 comeros i que inclouen elaboracions amb la carabassa com a protagonista. La versió popular del concurs se celebrar el prxim 4 de novembre. A més a més, també hi ha un concurs de decoració de carabasses per a la gent més menuda.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià