Els convocants exigixen la dimissió d'un president que "ni ha demanat perdó, ni dona la cara"
VALÈNCIA, 27 Mar. (EUROPA PRESS) -
La sisena manifestació ciutadana amb el lema 'Mazón dimissió', contra la gestió de la dana per part del president de la Generalitat, Carlos Mazón, eixirà al carrer este dissabte 29 per a reclamar "justícia, reparació i dignitat" pels 228 morts que va provocar la tragèdia que va arrasar la província de Valencia el passat 29 d'octubre.
En esta marxa, que tornarà a recórrer el centre de València a partir de les 18 hores del dissabte, participaran més de 200 entitats cíviques, socials i sindicals junt amb associacions de víctimes, comitès de reconstrucció i personal de serveis d'emergència.
Tots exigiran uns servicis públics de qualitat i denunciaran "la inactivitat, la falta de responsabilitat i la gestió nefasta del Consell davant de la catàstrofe del passat 29 d'octubre", avancen els convocants de la protesta.
La manifestació començarà a la plaça de l'Ajuntament de València a les 18.00 hores i recorrerà les calles Barques, Poeta Querol, Paz, plaça de la Reina, carrer Brodadors i carrer Micalet per a acabar en la plaça de la Verge.
En esta ocasió es pretén visibilitzar el gran treball que va realitzar el personal dels servicis d'emergència, enfront de "la negligent gestió per part de Mazón i la seua Consell". També es vol posar en valor la precarietat i "el maltractament al que moltes vegades estan sotmeses les persones treballadores d'estos servicis".
"L'112, la primera baula de la cadena d'emergències, és un servici públic privatitzat amb un personal sotmès a jornades laborals extenuants i a la falta de suport psicològic, entre altres carències. El 29 d'octubre, una plantilla de poc més de 20 treballadors i treballadores van rebre 19.821 telefonades d'auxili", denuncien els convocants.
A més, advertixen que el Consorci Provincial de Bombers de Valencia, que atén tots els municipis de la província excepte la capital, "només va mobilitzar una quarta part del personal el dia de la barrancada": "Els bombers, que van posar el cos per a salvar vides, denuncien la falta crònica de personal i de mitjans. Una quarta part de la plantilla està sense cobrir i el material amb el qual treballen, que en molts colps es trenca i no es reposa, és insuficient".
Una altra de les seues reivindicacions consistix a destacar el paper del personal sanitari, dels servicis socials i dels psicòlegs: "El seu treball és clau per a no deixar ningú arrere després de la catàstrofe". "Uns serveis públics de qualitat salven vides, mentre les retallades i la precarització maten", advertixen.