Compromís creu que la decisió demostra "la persecució purament ideològica" que havia dut a terme l'equip de Catalá
VALÈNCIA, 28 Mar. (EUROPA PRESS) -
La secció 2ª de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha desestimat el recurs d'apel·lació interposat per l'Ajuntament de València contra la decisió del jutjat del Contenciós Administratiu nº7 de suspendre com a mesura cautelar el cessament del director de museus de Cultura Festiva del consistori, Gil Manuel Hernández, després d'haver suprimit aquest lloc de treball, i, d'esta manera, avala la seua readmissió.
L'Ajuntament havia recorregut la decisió del jutjat, que havia adoptat l'acord després d'haver estimat la mesura cautelar sol·licitada per Hernández contra el seu cessament en deixar d'existir el seu càrrec en el Servici de Festes i Tradicions.
Ara, el TSJCV, en una resolució a la qual ha tingut accés Europa Press, avala la decisió del jutjat i argumenta que la mateixa "atén als perjudicis que causa" a Hernández "l'execució del cessament en el seu lloc de treball sense opció de reincorporació a la plaça de la qual era titular".
D'esta manera, considera que el "perjuí" per al fins llavors director de museus de Cultura Festiva "resulta evident en tractar-se d'un funcionari de carrera que, en virtut d'un procés selectiu, accedix a una altra administració i, conseqüència de la reorganizacion orgànica i modificació de plantilla, és cessat del lloc de treball que venia ocupant des del 2017 després de superar el procés selectiu corresponent".
Tot això, a més, "al mateix temps que es nega la seua reincorporació a la plaça en la Universitat de València de la qual era titular per no existir vacant i no existir reserva de lloc de treball". Per això, insistix, "els perjudicis econòmics són innegables en veure's privat de tota font d'ingressos". Així mateix, la Sala accepta l'argumentació continguda en la interlocutòria del jutjat i rebutja la "falta de motivació" del mateix al·legada per l'Ajuntament.
En la sentència, que no és ferma i contra la qual cap recurs de cassació davant de la Sala 3ª del Tribunal Suprem, la Sala també verifica la condemna en costes a l'apel·lant amb el límit de 800 euros.
L'Ajuntament va acordar suprimir el lloc de treball de la prefectura de secció TD adscrita a la secció de museus de Cultura Festiva en desaparèixer del Servici de Festes i Tradicions mitjançant la seua transformació en una ocupació de personal tècnic superior A.E. "per no ser necessari en la secció que la substituïx el citat lloc sinó el perfil professional d'un tècnic d'administració general".
Segons va exposar l'Ajuntament, es va procedir a "la remoció de Gil Manuel Hernández en el lloc de treball" citat inicialment en quedar suprimit i es va determinar "el seu consegüent cessament en aquesta corporació" municipal.
Igualment, va relatar que el consistori justificava també esta última mesura "per no ser funcionari de carrera de l'Ajuntament de València i no existir en l'actualitat un altre lloc de treball a proveir per concurs que exigisca la plaça de professor titular" de la "Universitat de València que ostenta, obert a personal d'altres administracions".
PER A COMPROMÍS "DESMUNTA ELS ARGUMENTS INTRANSCENDENTS"
Després de tenir coneixement de la resolució del TSJCV, el regidor de Compromís Ferran Puchades, en declaracions remeses als mitjans, ha considerat que la sentència posa de manifest "l'actitud sectària de persecució purament ideològica que hi ha darrere de la supressió del lloc de treball i expulsió de l'administració pública municipal" de Gil Manuel Hernández.
Per a l'edil, esta resolució "desmunta els arguments intranscendents que el govern municipal", integrat pel PP i Vox i liderat per María José Catalá, "havia al·legat contra l'acord de reposició en el seu lloc de treball i deixa ben clar que existix un interès legítim del treballador i que ha quedat en una situació de vulnerabilitat, sense treball ni salari".
Davant d'esta situació, Puchades ha instat a l'alcaldessa a "complir de manera immediata" la sentència "sense fer més paranys" i li ha exigit "que abandone la seua actitud obstruccionista i execute la resolució judicial sense dilació".
Per a Compromís, el desenvolupament d'este procediment judicial "està deixant de manera clara i diàfana que, darrere de la maniobra per a amortitzar el seu lloc de treball, només hi ha una voluntat de venjança, d'estigmatització i persecució fins a expulsar-ho del seu lloc de treball", la qual cosa demostra el seu "caràcter sectari i doctrinari".