VALÈNCIA, 13 Ene. (EUROPA PRESS) -
L'Ajuntament de València busca solucions perquè les persones amb discapacitat puguen gaudir de les Torres de Serrans i Quart. Este és un dels dos 'Reptes GovTech' llançats per València Innovation Capital, la plataforma de la Regidoria d'Innovació que impulsa la transformació de la ciutat "d'una forma dinàmica, diversa i creativa".
La regidora d'Innovació, Turisme i Captació d'Inversions, Paula Llobet, ha explicat que, a través d'esta iniciativa, que és un concurs de projectes, "l'Ajuntament busca fer partícips a tots, al sector públic i al privat, per a treballar junts i trobar la millor solució a reptes que planteja la ciutat com, per exemple, el de donar l'oportunitat a persones amb diversitat funcional perquè coneguen dos monuments representatius de València que, per la seua antiguitat, manquen de l'accessibilitat necessària: les Torres de Serrans i les de Quart".
València Innovation Capital ha convocat un altre concurs de projectes per a recopilar i visualitzar informació sobre l'evolució de la innovació a València "i conèixer l'impacte socioeconòmic generat per l'ecosistema d'innovació valencià".
El termini per a presentar-se a estos dos concursos de projectes finalitza el 24 de gener del 2025 i les solucions guanyadores obtindran un contracte de 50.000 euros; mentre que les dos propostes amb millor puntuació, després de la guanyadora, també seran recompensades econòmicament amb 2.500 euros.
Paula Llobet ha explicat que, amb el repte sobre 'Turisme accessible', se busca la creació d'un centre d'interpretació adaptat a persones amb diversitat funcional, perquè puguen conèixer el valor cultural i patrimonial de les Torres de Serrans i les de Quart.
"Este centre s'instal·laria de forma efímera als voltants d'un dels esmentats monuments i és necessari que utilitze els beneficis que oferixen les solucions tecnològiques més innovadores per a proporcionar la millor experiència i coneixement, davant de la falta d'accessibilitat a les Torres", ha indicat.
Així mateix, ha assenyalat que, amb el repte 'Avaluació de la innovació', pretenen "conèixer i poder visualitzar de forma pública i online l'estat de l'ecosistema d'innovació valencià. En realitat, el repte és doble i pretén compilar una base d'indicadors d'innovació, partint dels ja existents, la informació dels quals servisca de referència comuna i que permeta mesurar l'evolució de l'ecosistema; i que estos indicadors s'actualitzen i puguen visualitzar-se en un quadre de comandaments online públic per a tot l'ecosistema d'innovació", ha precisat.