Vora 200 propostes gastronòmiques competiran per ser el millor esmorzar valencià 2024

Archivo - Vora 200 propostes gastronòmiques competiran per ser el millor esmorzar valencià 2024
JUAN TEROL - Archivo

   VALÈNCIA, 1 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El premi al millor esmorzaret es decidirà enguany entre un total de 198 receptes d'entrepans de bars de tota la Comunitat Valenciana que s'han presentat al concurs 'Som Esmorzadors' d'Amstel.

   Una xifra que suposa un increment de prop del 30% respecte a l'edició anterior i que consolida uns guardons, els Cacau d'Or, que enguany complixen deu anys homenatjant la tradició gastronòmica valenciana.

   La marca cervesera impulsa un any més el concurs que en la quarta edició s'ha obert també als baristes d'Alacant i Castelló, la qual cosa, a més d'ampliar el nombre de participants, també ha introduït una major varietat en les receptes. Els consumidors tenen fins al 20 d'octubre per a votar el seu esmorzar favorit amb la compra de cervesa en bars.

   Els cinc bars que reben major puntuació participaran en la gran final que se celebrarà l'1 i el 2 de novembre, en el marc del Festival de l'Esmorzar Esmorzafest.

   El certamen es planteja com un esdeveniment gastronòmic, obert al públic, que es preveu que congregue més de 8.000 assistents als Jardins de Vivers, on a més de degustar de les millors propostes d'esmorzar podran participar en concursos de tiraje de cervesa i gaudir d'actuacions en directe, entre altres activitats que poden consultar-se en www.somesmorzadors.es

FIGATELL, CARN DE SECRET I CAVALL

   L'origen de l'esmorzar valencià es troba a l'horta i açò es trasllada a les receptes dels entrepans. Els ingredients que més es repetixen són els que venen de la terra, com són els pebrots, la ceba o les albergínies, que es convertixen la base de la majoria de les propostes que s'han presentat enguany. Els ous també són un element comú en diferents receptes, que en molts casos els cuinen en truites, on la reina seguix sent la de creïlles.

   La diversitat del territori també es reflectix en les propostes d'entrepans. Així mentre a Alacant l'ingredient estrela són els figatells, a Castelló la carn que més es repetix és la de secret d'ibèric, sempre acompanyada per diferents salses i verdures que donen un toc únic a cada recepta. A la província de València la carn de cavall és la més utilitzada en les receptes que opten a guanyar el Som Esmorzadors.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià